В американския щат Южна Каролина отглеждат Аполо, 380-килограмов хибрид между

...
В американския щат Южна Каролина отглеждат Аполо, 380-килограмов хибрид между
Коментари Харесай

Гледат 380-килограмов хибрид между лъв и тигър в Южна Каролина

В американския щат Южна Каролина отглеждат Аполо, 380-килограмов хибрид сред тигър и лъв, който може да бъде съпоставен с праисторическите саблезъби тигри, оповестява в. "Дейли мейл ".
Петгодишният див звяр е дете на самец лъв и на женски тигър. Неговите стопани Майк Холстън и Коуди Антъл постоянно го извеждат на разходка в Миртъл бийч в щата Южна Каролина. Подобен необичаен хибрид за пръв път видя бял свят в Индия през 19 век, като тези животни се отглеждат единствено в плен, защото в дивата природа лъвове и тигри живеят настрана, предава Българска телеграфна агенция.
Аполо е много необичаен тип. Той и трите му братчета се родиха през 2013 година и са първите бели мелези, родени от татко бял лъв и от тигрица. Навремето Аполо бил най-малкият в котилото, държал се като котенце, обичал да мърка и да го галят. Според Книгата на върховете на Гинес най-голямата жива котка е Херкулес, хибрид сред лъв и тигър. Той също живее в Миртъл бийч и се пада чичо на Аполо. Рекордьорът тежи над 410 кг и е с дължина 335 сантиметра, когато се изправи на задните си лапи. Неговата дневна дажба се състои от 10 кг телешко или пилешко месо.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР