Уволненият от БНТ спортен журналист Камен Алипиев обвини директора на

...
Уволненият от БНТ спортен журналист Камен Алипиев обвини директора на
Коментари Харесай

Камен Алипиев: При управлението на Кошлуков спортът в БНТ се превърна в лошо подбран кръжок 


Уволненият от Българска национална телевизия състезателен публицист Камен Алипиев упрекна шефа на държавната телевизия Емил Кошлуков, че е излъгал за събитията към него по време на чуване пред Съвет за електронни медии. Ето какво написа Алипиев в профила си във фейсбук:

„ Такааа, отсрочвам този пост от близо два месеца. Реших да съм преклонен по време на коледния пост, след това да не си отравям празниците, по-късно просто желаех да не си скапвам настроението. По съвет на другар си предизвиках протокол №24 от постоянното съвещание на Съвета за електронни медии, извършено на 18 август 2021 година.

На него членовете на съвета беседват с генералния шеф на Българска национална телевизия, а новото попълнение Соня Момчилова си разрешава да му зададе неуместни въпроси, свързани с някои негови дейности. Естествено един от въпросите (за което благодаря) е обвързван с Iskra Angelova, Boriana Puncheva и мен. В отговора на господин Кошлуков има поредност от погрешни и неточни изказвания! Той казава, че е бил заставен да ме освободи, с цел да не наруши закона, че не ме е уволнил и че ми е предложил цивилен контракт! Нито едно от трите не е правилно.

Първо бях назначен на тази служба (изпълнителен продуцент) съвсем осем години преди да бъда уволнен и всички знаеха, че не давам отговор единствено на едно от многото условия на длъжностната характериситка.

Второ цивилен контракт не ми е предлаган от никого даже и за секунда, а на единствената ни персонална среща, поискана от мен, Кошлуков, който направи всичко допустимо да я избегне, въпреки всичко ми сподели, че не можело да стане като с Лучано преди време и че така и така всички го мразели, а в случай че ме остави, щели да го ненавиждат още повече (съжалявам, че не я записах на телефона си)

Трето обадих се на Сашо Йовков, до момента в който бях в болнични след интервенция от херния и му споделих, че мога да дойда да разясня мачовете от международното състезание по баскетбол през септември 2019, само че той ми отговори, че не било законно, зашото съм в отпуск по болест. Със същия Сашо Йовков имах спогодба да не се шуми по проблема с освобождението ми, до момента в който съм в болнични, само че той даде фамозното изявление на Паола Хюсеин от „24 часа“, от което се разбра, че съм уволнен още преди този момент да е реалност.

Четвърто – 10 дни откакто излезе това изявление, дублирам – до момента в който бях в болнични след интервенция, получих документите за прекратяването на трудовия ми контракт по пощата. Отидох и ги подписах, тъй като ми стана ясно, че генералният шеф е припрян и желае да се отърве от мен, а седмица по-късно се явих на държавен изпит в НСА пред солидна комисия и го взех с отличен шест.

Пето – по време на ръководството на Коко Каменаров и Емил Кошлуков и макар прерастването на спортната редакция от „продуцентски център“ в „дирекция“, спортът в Българска национална телевизия загуби дълго градени позиции и престиж, и се трансформира в неприятно селекциониран кръжок.

Пиша всичко това не за опрощение, нито с цел да упреквам някого, а тъй като тогава отхвърлих да разясня и заявих, че в никакъв случай няма да кажа неприятна дума против Българска национална телевизия. Наглото държание на господин Кошлуков, планирането на провокативен филм за Македония в деня на визитата на премиера Ковачевски у нас, опраскването на публицисти, назначението на комфортни на всички управляващи водещи, ходенето на лекции в работно време, не могат да бъдат обезщетени с покачване на заплатите и други подхвърляние на трохи в хранилката на работещите в Българска национална телевизия.

Вече осъдих малкия екран на две инстанции и отхвърлих препоръчаното ми от юристите на Българска национална телевизия извънсъдебно съглашение, а на сътрудниците желая да кажа, че не осъждам тях, а персонално генералния шеф и се надявам някой ден тъкмо той да изплати възможното ми обезшетение!

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР