Устройствата все повече ще следят нашите биометрични данни и физиологическо

...
Устройствата все повече ще следят нашите биометрични данни и физиологическо
Коментари Харесай

6G технологиите - реална концепция или научна фантастика

Устройствата от ден на ден ще наблюдават нашите биометрични данни и физиологическо положение. В бъдеще те няма да се лимитират единствено до пулса и броя изминати крачки, както сега вършат умните часовници.

Понеже сме digital и желаеме всичко да е в телефона, създадохме MyFin! Плащай с новия цифров портфейл за секунди, с цел да имаш време за готините неща, които те чакат, даже и от хола и по пижама.

Руски програмисти чакат появяването на информационната технология 6G в границите на 5 години. В момента редица страни работят за внедряването на технологията на връзка 5G.

Мрежите 5G дават опция за информативен продан в действително време със скорост над 10GB/сек, което е 30 пъти по-бързо от 4G. Технологиите 5G дават и минимално време за отговор при зареждане на данни и огромен потенциал на мрежата.Те в един миг ще отстранен границите сред обичайна кабелна мрежа и безжичната.

След стартирането на 5G и построяването на нова инфраструктура за сигурност, може да се чака стартирането за независима и сигурна работа на дронове, безпилотни коли, отдалечена медицина и други сходни, считат специалистите. Всички те разясняват, че основополагащо ще е взаимоотношението сред човек и умна машина Някои хрумвания за връзката сред тях даже навлизат в областта на научната фантастика, като да вземем за пример пряк интерфейс сред мозъка и мрежите. Тази концепция сега развива Илон Мъск.

В Япония към този момент са стартирали първата фаза от планирането и въвеждането в употреба на 6G технология. Тази иновация предлага 10 пъти по-висока скорост от 5G и се чака да е налична в страната преди 2030г.

Технологията 6G би могла да се употребява за така наречен индустриален интернет, в който между тях ще поддържат връзка не хора, а изчислителни мощности.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР