Урс Холцле, един от първите служители на Google и архитект

...
Урс Холцле, един от първите служители на Google и архитект
Коментари Харесай

Урс Холцле се оттегля от поста си

Урс Холцле, един от първите чиновници на Гугъл и проектант на облачния бизнес на компанията, разгласи, че се отдръпва от поста си, като ще остане в Гугъл в качеството си на консултат, предава CNBC. За последно, Холцле заемаше позицията на отговорник за техническата инфраструктура на Гугъл Cloud.

Холцле, някогашен чиновник на Sun Microsystems, стартира работа в Гугъл през 1999, като през годините заема разнообразни позиции и функции, сред които старши вицепрезидент по въпросите на търсенето и вицепрезидент – инженерни екипи. По негово време Гугъл съумява да усъвършенства облачната си конструкция по подобен метод, че дата центровете на Гугъл стартират да употребяват сила, която е на по-малко от 50% от междинното за промишлеността. Той е съобщил отдръпването си от поста на сътрудниците си посредством имейл, в който изяснява, че оттук насетне той ще способства самостоятелно, предоставяйки препоръки и техническа помощ по въпроси, като разяснение на техническата част на работата, обвързвана с интеграцията на изкуствен интелект, подкрепяне на по-бързото взимане на решения от екипите и под.

Решението на Холцле идва на фона разбърквания по върха на облачното звено на Гугъл, за което приказва в имейл шефът на клауд бизнеса на компанията Томас Кюрейн. Една от измененията е обвързвана с идването на Крис Вондерхаар. Прекарал 13 години в редиците на Amazon Web Services, Вондерхаар ще управлява Cloud Supply Chain and Operations звеното в Гугъл. Бен Трейнър Слос, вицепрезидент на инженерните екипи в Гугъл Cloud ще стартира да рапортува непосредствено на Кюрейн, който подчертава над значимостта решенията да стартират да се вземат по-бързо от до момента.

Облачното звено на компанията е изправено пред потребността да усили облагите си, като отдела означи първото си печелившо тримесечие през април. В същото време, клауд бизнеса на Гугъл изпитва все по-голям напън от конкуренцията на AWS и Microsoft, както във връзка с облачните оферти, по този начин и във връзка със спектъра от оферти, свързани с изкуствения разсъдък.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР