Съединените щати забраниха доставките на уран от Русия за САЩ.

...
Съединените щати забраниха доставките на уран от Русия за САЩ.
Коментари Харесай

Байдън забрани доставките на уран от Русия за САЩ. Това би трябвало да позволи да се елиминира зависимостта от Русия в областта на мирната ядрена енергетика

Съединените щати не разрешиха доставките на уран от Русия за Съединени американски щати. Съответният закон беше подписан от президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

В изказване, оповестено от пресслужбата на Белия дом, се споделя, че законът „ не разрешава вноса на необлъчен, нискообогатен уран, създаден в Руската федерация или от съветска компания “.

Съветникът на президента на Съединени американски щати по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан съобщи, че това ще разреши на Съединени американски щати да отстранен зависимостта си от Руската федерация във връзка с мирната нуклеарна сила.

„ Подписаният закон ще укрепи енергийната и икономическата сигурност на страната, като понижи и в последна сметка отстрани зависимостта от Русия във връзка с мирната нуклеарна сила. То ще възвърне водещата роля на Америка в региона на нуклеарната енергетика и ще обезпечи енергийния бранш на страната за идните генерации “.

Джейк Съливан

Той добави, че утвърдените от Конгреса на Съединени американски щати по искане на Байдън близо 3 милиарда $ ще дадат опция за основаване на локални уреди за обогатяване на уран на територията на Съединени американски щати.

Законопроектът за възбрана на вноса на обогатен уран от Русия беше утвърден от Сената на Съединени американски щати на 30-ти април. Предвидено е в изключителни случаи закупуването да бъде позволено най-много до месец януари 2028 година

Съединените щати могат да обогатяват уран на своята територия и до края на тази година ще произведат към един звук нуклеарно гориво за американските атомни реактори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР