Ураганът „Флорънс” взе четири жертви в щата Северна Каролина преди

...
Ураганът „Флорънс” взе четири жертви в щата Северна Каролина преди
Коментари Харесай

Четири жертви след урагана „Флорънс” в САЩ

Ураганът „ Флорънс” взе четири жертви в щата Северна Каролина преди да отслабне до тропическа стихия. Стихията удари през вчерашния ден сутринта атлантическото крайбрежие на Съединени американски щати.

Полицията заяви за първите жертви на стихията, майка и нейното бебе, убити от паднало дърво върху къщата им в Уилмингтън, към осем часа след навлизането на Флорънс на сушата. Бащата на детето е в болница.

В Пендър Каунти жена умря от инфаркт, откакто парчета, блокирали пътищата, попречиха на парамедиците да стигнат до нея.

Четвърти човек е умрял в Лънор Каунти, пробвайки се да включи генератора си.

Националният център за ураганите в Маями нощес заяви, че силата на „ Флорънс” е намаляла до тропическа стихия, само че предизвести, че към момента се чакат животозастрашаващи пориви напразно и пагубни наводнения в елементи от Северна и Южна Каролина.

Центърът на „ Флорънс” към този момент е на към 45 км североизточно от Мъртъл Бийч, Южна Каролина, с непрекъсната скорост напразно 110 км/ч., заяви Ройтест, представена от Българска телеграфна агенция. Прогнозата е за доста намаляване на стихията през уикенда и при започване на седмицата, до момента в който Флорънс навлиза във вътрешността в сушата все по-бавно, заради което се чакат проливни дъждове дни наред.

Властите оповестиха през вчерашния ден, че 722 000 консуматори - семейства и бизнеси, са останали без ток.

„ В сряда ни изтеглиха в локална гимназия, където дружно с още към 400 души прекарахме нощта”, написа български студент, фен на bTV, който се намира в Северен Мъртъл Бийч.

„ За нас се грижеха екип от експерти по сходни бедствия, като получихме храна и вода. След това новините за урагана бяха, че в нашия регион ще бъде по-слаб и бяхме приютени в магазина, в кото работя. Тук съм дружно с още щестима българи, шестима румънци, едно момиче от Черна гора и по едно момче от Косово и Молдова. Спим на пода в залата за срещи на втория етаж, само че е по-удобно в сравнение с пода в коридора на гимназия.

Разбира се, късметлии сме, че не се намираме в Северна Каролина, където ситуацията е най-зле. Надявам се в идващите 2-3 дни всичко да отмине.”

Очаква се президентът Доналд Тръмп да посети идната седмица регионите, наранени от урагана, само че откакто бъде открито, че визитата му няма да попречи на избавителните или възстановителни интервенции, прецизират от Белия дом.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР