Управителният съвет на Национална пациентска организация (НПО) е освободил д-р

...
Управителният съвет на Национална пациентска организация (НПО) е освободил д-р
Коментари Харесай

Освободиха д-р Хасърджиев като директор на НПО

Управителният съвет на Национална пациентска организация (НПО) е освободил доктор Станимир Хасърджиев от поста общоприет шеф на Неправителствени организации, оповестиха от организацията. Решението е взето на 22 ноември 2022 година

„ Сдружението изрича признателност към доктор Хасърджиев за дългогодишната работа в интерес на българските пациенти и за положените старания за одобряване на организацията такава, каквато я познаваме в този момент. Ценим всички негови умения и старания, които е положил по създаване на организационния потенциал и постигнатите досега триумфи както на национално, по този начин и на европейско равнище “, споделят от Неправителствени организации.

„ Надяваме се да продължим и в бъдеще дейното ни съдействие в интерес на пациентите и бихме желали да му пожелаем и отсега нататък триумфи в бъдещите му инициативи “, допълват в известието си от организацията.

От Неправителствени организации не оповестяват кой ще заеме поста общоприет шеф след освобождението на доктор Хасърджиев.

Д-р Станимир Хасърджиев е един от създателите Неправителствени организации – най-голямото обединяване на пациентски организации в България, прието за национално представителна организация за отбрана правата на пациентите в България.

През 2005 година инициира учредяването на Национално съдружие за битка с хепатита „ Хепасист ” и от този момент до ноември 2009 година заема длъжността секретар, а по-късно е определен за ръководител на организацията, която служба извършва и досега. През 2011, 2015 и 2016 година съставлява българските пациенти в състава на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса, като от този момент досега взе участие в голям брой работни групи, съвещания и конгреси, отдадени на опазването на здравето.

В интервала април 2011 – декември 2013 година е изпълнителен шеф на Европейската асоциация на пациентите с чернодробни болести (ELPA), а до март 2015 година е в Управителния й съвет.

През 2013 година доктор Хасърджиев е определен за член на Управителния съвет на Европейски пациентски конгрес (EPF), пан-европейска организация, чиято основни цели са овластяване на пациентите и тяхното включване в създаването на новаторски здравни политики.

Той се занимава интензивно с тематиката за неравенствата в опазването на здравето на страните членки на Европейски Съюз. Като резултат от това, през декември 2014 година се образува партньорството на европейско равнище за достъп до качествено опазване на здравето – Patient Access Partnership, учредено от Национална пациентска организация и Европейски пациентски конгрес, в което доктор Хасърджиев заема позицията Генерален секретар на партньорството.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР