Унгарският премиер Виктор Орбан се обяви против започването на преговорите

...
Унгарският премиер Виктор Орбан се обяви против започването на преговорите
Коментари Харесай

Орбан скастри Украйна за преговорите за членство в ЕС и заяви, че тя не е готова за тях

Унгарският министър председател Виктор Орбан се разгласи срещу започването на договарянията с Украйна за участие в Европейски Съюз. В петък той съобщи, че страната не е подготвена за това, макар че преди дни Европейската комисия даде зелена светлина за началото на договарянията.

В изявление за унгарското държавно радио Орбан сподели, че Украйна " по никакъв метод не е подготвена за договаряния ".

" Украйна е толкоз надалеч от участието в Европейски Съюз, колкото Мако от Йерусалим ", сподели Орбан, визирайки дребен град наоколо до румънската граница.

Позицията на унгарския министър-председател не е от особена изненада. Той неведнъж се е противопоставял на опитите на Европейски Съюз да изолира и осъди Русия поради дейностите ѝ в Украйна. Миналия месец Орбан даже се срещна и ръкува с съветския президент Владимир Путин, което провокира отвращение измежду интернационалната общественост.

По-рано тази седмица Европейската комисия издаде публична рекомендация, че договарянията с Украйна и Молдова за участие могат да стартират. По думите на председателката на Европейска комисия, Киев е извършил четири от седемте предварителни условия, само че към момента би трябвало да продължи да работи по тези въпроси.

Към момента обаче началото на договарянията с Украйна и Молдова е единствено рекомендация на изпълнителния орган на Европейски Съюз. Решението би трябвало да бъде взето от водачите на блока, като то евентуално ще бъде разисквано на тяхната последваща среща на върха през декември. За да могат да стартират договарянията би трябвало всички 27 държави-членки на блока да бъдат съгласни и да гласоподават в поддръжка на предлагането.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР