Унгарският премиер Виктор Орбан, един от най-яростните критици в ЕС

...
Унгарският премиер Виктор Орбан, един от най-яростните критици в ЕС
Коментари Харесай

Орбан е готов на сделка за мигрантите с Меркел, но само след като и Австрия се съгласи

Унгарският министър председател Виктор Орбан, един от най-яростните критици в Европейски Съюз на миграционната политика на немския канцлер Ангела Меркел, показва предпочитание за съдействие с нея по последния проект за понижаване на притока на мигранти в Германия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В изявление за немския в. " Билд ", обещано преди визитата му в Берлин, Орбан декларира, че е " отворен към диалози за двустранно съглашение за приемане назад на мигранти, опитващи се да влязат в Германия, в случай че Меркел успее да реализира сходно съглашение с Виена ".

" Редът би трябвало да бъде - договаряния сред Германия и Австрия, по-късно договаряния сред Австрия и Унгария. И едвам тогава, в случай че в действителност има изясненост за немската позиция, (може да има) договаряния сред Унгария и Германия ", акцентира Орбан. Той също така посочи нуждата да се ускори отбраната на външните граници на Европейски Съюз и да се основат директни центрове за мигранти отвън съюза. Орбан добави, че ще организира диалози с Курц за идващите стъпки.

Меркел се споразумя с вътрешния си министър Хорст Зеехофер, който упорства за по-твърди ограничения против мигрантите, да бъдат основани затворени центрове за мигранти около южната граница на Германия. Тази сделка би трябвало обаче да бъде утвърдена и от левоцентристкия сътрудник на Меркел в ръководещата коалиция - Германската социалдемократическа партия. Центровете би трябвало да послужат като средство за обезсърчаване на мигрантите да пътуват из Европа.

Австрия към този момент изрази безпокойствие от тази мярка и сподели, че тя може да докара до скупчване на мигранти на нейна територия.

Орбан ще пътува за Германия по-късно през днешния ден, срещата му с Меркел е на следващия ден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР