Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант и министърът от

...
Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант и министърът от
Коментари Харесай

Набира скорост открит сблъсък на министри от кабинета с премиера Нетаняху

Министърът на защитата на Израел Йоав Галант и министърът от опозицията, влезнал във военния кабинет - Бени Ганц, влязоха в открит конфликт с премиера Бенямин Нетаняху за бъдещето на линията Газа. Това стана във връзка бъдещето на Газа, по която Нетаняху отхвърля диалози в хода на продължаващата съвсем седем месеца и половина опустошителна война с ислямисткото придвижване Хамас.

В изявление за американски подкаст Нетаняху съобщи, че да се приказва какво ще стане с Газа, преди да бъде победена групировката, било като да се приказва за бъдещето на Германия, преди да бъдат поделени нацистите. Той изясни, че не е наложително сигурността на Израел да се подсигурява с непрекъснато наличие, само че това може да стане с постоянни интервенции в линията.

Няколко дни по-късно обаче Галант настоя обществено, че Израел би трябвало да отхвърли и разновидността с военна, и разновидността с цивилна власт в Газа и да вземе " сложни решения " без значение от персоналната цена. " Няма да го разреша ", сподели той.

Галант, който от месеци не скрива разликите си с Нетаняху обществено го предизвести, че постигнатото от израелска позиция във войната може да бъде изгубено, а сигурността на Израел да се окаже заложена на карта, в случай че не се вземе решението да се даде подтик на управляването на Газа от палестинци, които не са от Хамас.

Трябва да вземем сложни решения за бъдещето на страната, като дадем преимущество на националните цели пред всички други вероятни съображения, в това число с опцията за персонално или политическо оцеляване, уточни Галант. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР