Украинският президент Володимир Зеленски посети днес Харков в разгара на

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети днес Харков в разгара на
Коментари Харесай

Зеленски посети Харков в разгара на руското настъпление към града

Украинският президент Володимир Зеленски посети през днешния ден Харков в разгара на съветското нахлуване в региона, съобщи Франс прес.

Укринформ посочи, като се базира на канала на президента в " Телеграм ", че там той се е срещнал с висшия главнокомандващ на украинските въоръжени сили Олександър Сирски.

„ Залогът. Днес - в Харков. Изслушах обстоен отчет от висшия главнокомандващ Олександър Сирски и от командирите на войсковите групировки „ Хортиция “ Юрий Содол и „ Харков “ Михайло Драпати. (Запознах се с) оперативната конюнктура, дилемите и потребностите на всяка участваща бригада, всяко поделение, по-специално в Харковска област, в регионите на Вовчанск и Липци ", се споделя в изказването на украинския президент.

Участниците в срещата също така са анализирали в детайли прогнозите за развиването на ситуацията на фронта, заканите през идващите дни и седмици, както и способността на Украйна да противодейства на съветските проекти за нахлуване, излиза наяве от известието.

Както акцентира президентът, през днешния ден обстановката в Харковска област като цяло е под надзор, като украинските бойци нанасят обилни загуби на съветските нашественици.

Обстановката в „ региона обаче остава извънредно тежка - ние укрепваме нашите елементи “, сподели президентът.

На срещата с президента ръководителите на вътрешното разузнаване на Украйна и на Службата за външно разузнаване рапортуваха за желанията на съветските въоръжени сили, а ръководителят на Службата за сигурност на Украйна показа ограниченията за противопоставяне на диверсиите.

„ Определен е проект за по-нататъшни дейности - както за районните управляващи в Харков, по този начин и за всички структури, отговарящи за сигурността в района “, сподели Зеленски.

Той също по този начин изслуша отчетите на ръководителите на районните управляващи от други гранични и фронтови райони: настоящата обстановка, главните опасности, главните потребности. „ Дадох съответните инструкции “, написа Зеленски в „ Телеграм “

Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна по-рано тази заран заяви, че от началото на деня украинските сили не престават да водят боеве в северната част на Вовчанск. Плановете на руснаците да обхванат по-дълбоко в града и да се укрепят там съгласно него са били осуетени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР