Умна система на безпилотни трамваи, създадена от вагоностроителния завод Уст-Катавски

...
Умна система на безпилотни трамваи, създадена от вагоностроителния завод Уст-Катавски
Коментари Харесай

„Умна“ система в руски трамваи ще съобщава за сбивания в мотрисата

" Умна " система на безпилотни трамваи, основана от вагоностроителния цех " Уст-Катавски " (УКВЗ) в съдействие с редица предприятия, ще може да разпознава по кое време в мотрисата има сборичкване и да предава информация за тях в полицията.
Това заяви в изявление за ТАСС генералният шеф на УКВЗ Роман Новиков.
„ Ако някой рисува графити по маршрута или има сборичкване, интелигентната система може да предава информация на полицията, Министерството на изключителните обстановки, като показва координатите, употребявайки системата ГЛОНАСС, с която трамваите са оборудвани през днешния ден “, означи Новиков.
По думите на ръководителя на УКВЗ интелигентната система ще може да разграничава по кое време хората се поздравяват и по кое време се бият. Работата по нея, посочи Новиков, се прави с няколко компании и подобен трамвай " може да стане асистент на града ".
През май 2019 година генералният шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин съобщи на лекция в Московския държавен университет, че планът за основаване на безпилотен градски трамвай се обмисля в УКВЗ.
След това генералният шеф на Обединената ракетно-космическа корпорация (OРКК) Андрей Жерегеля съобщи за ТАСС, че трамваят ще бъде основан въз основата на технологии, създадени за селското стопанство.
УКВЗ е част от Обединената ракетно-космическа корпорация, която е част от Роскосмос. Компанията е в положение да създава трамвайни мотриси с разнообразни габарити и разнообразни системи за надзор на задвижващото електрическо съоръжение, аварийни елементи и сервизно съоръжение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР