Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще прекара следващите две седмици, изолиран в

...
Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще прекара следващите две седмици, изолиран в
Коментари Харесай

15 дни в стъклена клетка. Ултрамаратонец се самоизолира в прозрачен контейнер пред НДК

Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще прекара идващите две седмици, изолиран в стъклена клетка, сложена пред Националния замък на културата (НДК) в София. Той ще разполага единствено с легло и пътека за тичане, до момента в който е под цялостна обществена изолираност пред погледа на жители.

Предизвикателството в действителност е опит с идея. Идеята е да се съберат средства за предварителна защита на зависимостите измежду младите. Изпитанието за ултрамаратонеца стартира в неделя (30 април) и ще продължи до 14 май.

Контейнерът, който ще бъди дом на Краси в идващите 15 дни, е с размери 3x3 м и три от стените му са изцяло транспарантни. Така всички минаващи около него могат да следят дейностите на мъжа, само че няма да могат да споделят с него.

" Никаква вербална връзка с външния свят! Сам със себе си и времето в центъра на столицата, Краси ще вижда всичко, протичащо се към него, само че няма да влиза във устен контакт с никого ", показват уредниците на опита.

Единствената връзка, с която Краси ще разполага, са 30-минутни чат срещи всеки ден. Той от време на време ще получава провокации от феновете, които да извършва. Желаещите, които желаят да проследят какво тъкмо се случва в стъклената клетка в действително време, могат да го създадат на, където има непрекъснат live stream.

" Аз съм деен човек и да съм затворен някъде на едно място не е моето. Така се роди концепцията - какво най-ужасно може да стане, с цел да не вървя на никое място и по този начин се роди (идеята за) стъклената клетка ", споделя ултрамаратонецът пред Българска национална телевизия малко преди старта на тестването.

То цели да покаже до какви промени в държанието може да докара обществената изолираност, както и да подтиква обществото и младежите към по-устойчив метод на живот, физическа интензивност и връзка с природата. Екип от водещи експерти ще следи от близко физическото и психическото положение на ултрамаратонеца.

Експериментът е част и от информационна акция за друг тип зависимости измежду младите, в това число алкохолна, наркотична, хазартна и цифрова взаимозависимост.

" След Коронавирус пандемията доста хора и най-много подрастващите останаха у дома пред електронните устройства и тази концепция се зароди по-късно. (Искахме) да дадем един позитивен образец и да обърнем внимание на проблем, който стои съществено в нашето общество ", споделя създателят на плана Венелин Георгиев пред bTV.

Красимир Георгиев е ултрамаратонец със международна известност. Известен е като треньор, мотивационен преподавател и диетолог. Участвал е в редица ултрамаратони, в това число такива в Долината на гибелта в Съединени американски щати, различен през Северния полярен кръг, както и известния " Маратон на пясъците ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР