Украйна ще защитава гражданите си в контролираните от Москва украински

...
Украйна ще защитава гражданите си в контролираните от Москва украински
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна ще защити народа си след фарса с псевдореферендумите

Украйна ще пази жителите си в следените от Москва украински райони, които съгласно окупационните управляващи са дали своят вот с голямо болшинство за присъединение към Русия, съобщи президентът Володимир Зеленски.

" Ще действаме, с цел да защитим нашите хора: и в Херсонска област, и в Запорожка област, и в Донбас, и в окупираните сега региони на Харковска област, и в Крим ", сподели той във видеообъщение. 

" Този фарс в окупираните територии не може да се назова даже реплика на референдуми ", сподели той.

Окупационните прокремълски управляващи в четирите завзети от Москва области на Украйна обявиха, че са победили в референдумите, които Киев и интернационалната общественост оповестиха за подправени.

По-рано Зеленски съобщи пред Организация на обединените нации, че Украйна няма да договаря с Русия след референдумите.

" Признаването от страна на Русия на псевдореферендумите за " естествени ", използването на така наречен " кримски сюжет " и следващият опит за анексиране на украинска територия значи, че няма защо да се договаря с съветския президент ", сподели той в изказване пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, осъществено посредством видеовръзка.

" Пред очите на целия свят Русия организира прям фарс, наименуван " референдум ", на окупираната територия на Украйна ", сподели той.

" Хората са принудени да попълнят някакви документи за телевизионна фотография под дулата на оръжия. Цифрите на хипотетичните резултати от псевдореферендума са направени авансово. " - сподели Зеленски. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР