Украйна ще стане член на НАТО. Такова обещания даде генералният

...
Украйна ще стане член на НАТО. Такова обещания даде генералният
Коментари Харесай

Столтенберг: Всички членове на НАТО се съгласиха с присъединяването на Украйна

Украйна ще стане член на НАТО. Такова обещания даде генералният секретар на военния съюз Йенс Столтенберг при започване на срещата му с контактната група за Украйна в американската военновъздушна база Рамщайн

" Всички членове на НАТО се съгласиха с присъединението на Украйна “, съобщи той.

Въпреки това Столтенберг изясни, че фокусът сега е успеха на Киев във войната, която Русия стартира на нейна територия, както и предотвратяването на нови набези.

По време на изненадващо посещаване в Киев в четвъртък генералният секретар на Алианса сподели, че Украйна има своето „ законно място “ в НАТО. Той даде обещание, че страната един ден ще бъде част от съюза, въпреки интернационалната организация към момента да не е определила съответен път или график за нейното участие.

В началото на април Столтенберг индиректно изключи опцията за присъединението на Украйна, до момента в който тя е във война.

Украинският президент Володимир Зеленски неведнъж упорства за ускорено участие в НАТО, в допълнение към поддръжката, която военните съдружници му оказват с оръжия. На срещата в базата Рамщайн в петък ще бъде разисквана точно по-нататъшната помощ за Киев
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР