Положението на язовирите като цяло си остава безводието, но въпреки

...
Положението на язовирите като цяло си остава безводието, но въпреки
Коментари Харесай

Трябва да се вземат спешни мерки за язовир Елешница, каза Милен Илиев от варненска областна администрация

" Положението на язовирите като цяло си остава безводието, само че все пак язовирите си остават едни евентуални рискови обекти, защото даже и изсъхнал язовир при прииждането на една висока вълна, в доста от случаите съдбовен е краят за язовирните стени ", сподели в " Денят стартира " Милен Илиев - гл.експерт в регионална администрация - Варна.

" Трябва да се вземат незабавни ограничения за язовир Елешница, тъй като при едни значителни превалявания ще продължи това опустошение на оборудването, което от своя страна води до заплаха ".

От 9 години са направени наставления за язовир Елешница. Какво се прави по отношение на тях?

" Язовир Елешница... За огромна част от варненци, те са осведомени, че при едни значителни превалявания през 2015 година язовирът организира 105 кубически метра вода през преливника, което от своя страна компрометира дънната плоча на преливника и надлежно и сега оборудването е в много сериозно положение ".



Милен Илиев добави, че към момента строително-монтажни действия не са почнали. Той уточни, че със заповед от 10 април 2024 година е назначена годишна инспекция на техническото положение на язовирните стени и оборудванията към тях. До момента са направени такива в няколко региона на територията на област Варна.



Вижте повече в директното включване на Даниела Цекова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР