Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници

...
Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници
Коментари Харесай

Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна

Руски блогъри пък тръбят за всеобщо бягство на украински бойци от Волчанск, откакто руснаците превзеха кметството 

Мощни гърмежи раздрусаха Севастопол. Руската войска обезврежда въздушните удари по Крим, оповестява съветският телеграм канал „ Операция Z: Военки Русской Весны “.

Противовъздушна отбрана работи. Украинските въоръжени сили обаче са изстреляли няколко талази ракети, написа електронното издание. 

Губернаторът хората в Крим да запазят успокоение, да съблюдават ограниченията за сигурност, да останат във краткотрайни убежища или безвредни места.

Руският телеграм канал оповестява и за всеобщо бягство на украински бойци от Волчанск, Харковска област, за който трети се водят кръвопролитни боеве. Снощи роденият в украинския град Суми боен анализатор Юрий Подоляка осведоми, че руснаците към този момент са завладяли кметството. 

„ Операция Z: Военки Русской Весны “ пък разкри, че Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна се готви да признае загубата на града. Изданието цитира известие от военното командване в Киев, в което се споделя, че с цел да се резервира живота на бойците, са се изтеглили на по-изгодни позиции. 

Ройтерс обаче заяви, представен от Българска телеграфна агенция, че съветският президент Владимир Путин, в оповестено през днешния ден изявление, споделя, че поддържа проекта на Китай за спокойно споразумяване на рецесията в Украйна.

В изявлението, обещано на китайската новинарска организация Синхуа преди визитата на Путин в Китай тази седмица, съветският водач акцентира, че Пекин схваща аргументите за рецесията в тяхната целокупност.

Путин споделя още, че Русия е отворена към разговор и договаряния за решаването на спора, който трае към този момент повече от две години.

Китайският проект и правилата, оповестени предишния месец от китайския водач Си Цзинпин, регистрират факторите зад спора, разясни Владимир Путин.

" Оценяваме позитивно метода на Китай към решаването на украинската рецесия ", е споделил Путин пред Синхуа според текста на изявлението на съветски език, оповестен на уеб страницата на Кремъл.

" В Пекин в действителност схващат аргументите за рецесията и световното ѝ геополитическо значение ", сподели още съветският водач.

Допълнителните правила за решение на рецесията, които Си Цзинпин изложи в границите на договарянията си с немския канцлер Олаф Шолц, са реалистични и градивни стъпки, които развиват концепцията, че е належащо манталитетът от Студената война да бъде преодолян, акцентира Путин.

Преди повече от година Пекин разгласява проект от 12 точки, съдържащ общи правила за слагане на завършек на войната в Украйна. Планът беше посрещнат позитивно както от Русия, по този начин и от Украйна.

В същото време политическият анализатор Сергей Василиев разяснява в Аftershock.news, че е прекомерно рано да отваряме шампанското, защото надали ще бъде признат китайския проект, съгласно който украинската рецесия трябвало да приключи без спечелили и победени. 

Авторът акцентира, че управляващите в Пекин не желаели Киев да загуби Северното Черноморие. Според него няма да се върне мира, в случай че Русия се съгласи да върне на Украйна даже Крим. 

Василиев разяснява, че в случай че руснаците завоюват войната в Украйна, западните сили ще изгубят интерес към региона и ще ангажират вниманието си към Китай. От друга страна Пекин търпи вреди поради това, което се случва в някогашната руска република. Китай не се нуждае от мощна страна до границите си. Съседите би трябвало да са слаби и подвластни от него, написа още той. Затова съгласно него мирният проект няма да бъде признат, макар че Путин към този момент разгласи, че го поддържа. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР