Украйна ще провери техническото състояние на всичките си граждански самолети

...
Украйна ще провери техническото състояние на всичките си граждански самолети
Коментари Харесай

Украйна започва проверка на всичките си граждански самолети

Украйна ще ревизира техническото положение на всичките си цивилен самолети след злополуката, в която тази заран в Иран падна украински " Боинг " 737, при което починаха всичките съвсем 180 души на борда. Според иранските управляващи повода е пожар в мотора и несполучлив опит на екипажа да овладее самолета малко след излитането. Украинското посолство също одобри тази версия и изключи да става дума за тероризъм.

Съобщението е на президента Володимир Зеленски, който е инструктирал основния прокурор да стартира наказателно следствие. Според него би трябвало да бъде основана комисия, проверяваща аргументите за нещастието. Тези дейности към този момент са подхванати, защото ги изискват и украинските закони.

В злополуката с неразбираеми към този момент аргументи починаха 82-ма жители на иран и 63-ма на Канада. Украинците са 11 - двама пасажери и 9 членове на екипажа.

Ръководството на компанията " Международные авиалинии Украины " (МАУ) сподели, че ще вземат участие в следствието и настояват, че машината е била изцяло изправна. Президентът на МАУ Евгений Дихне сподели на конференция, че " това беше един от най-хубавите ни самолети с прелестен и благонадежден екипаж "

Техническият шеф Александър Шафиев разказа, че този боинг 737-800NG е създаден през 2016 година, компанията е първият му притежател и го е получила непосредствено от завода. Последната инспекция е била на 6 януари и в нея е не е имало никакви забележки за положението му. Екипажът също не е имал някакви проблеми преди идването в Техеран и преди полета.

Командирът Владимир Гапоненко е ичал 11 600 полетни часа, половината от които като пълководец. Почти всички полети е правил точно на " Боинг " 737. На борда е бил и авиатор инструктор Алексей Наумкин с още повече опит - 12 000 полетни часа. Вторият водач Сергея Хоменко също не е дилетант - досието му демонстрира 7600 часа полети.

Понеже полетът е нескончаем, екипажът е бил заздравен и си е умрял в хотел в иранската столица. От компанията считат, че на този стадий версията за пилотска неточност е с минимална възможност и на процедура от МАУ не я позволяват поради огромния опит на екипажа.

Дихне сподели още, че полетът е бил напълно естествен и не е имало никакви предизвестия за някаква опасност в региона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР