Украйна се нуждае от бързо възстановяване точно сега, докато говорим,

...
Украйна се нуждае от бързо възстановяване точно сега, докато говорим,
Коментари Харесай

ЕС подготвя правни основания за конфискацията на замразените руски активи

„ Украйна се нуждае от бързо възобновяване тъкмо в този момент, до момента в който приказваме, защото Русия се насочва към украинската електрическа енергия и друга инфраструктура ”, сподели на срещата председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и назова последните съветски офанзиви " терористични актове ".

Тя акцентира, че Европейски Съюз пази върховенството на закона и би трябвало да го следва в дейностите си, което значи, че „ Предстои доста работа, с цел да създадем безупречни правни учредения за конфискация на активи, което обаче не е толкоз елементарно от правна позиция “.

Съгласно настоящите закони, Европейски Съюз може да замразява активи на други страни, само че не и да ги конфискува. Според Reuters, до момента страните от Европейски Съюз са замразили към Щатски долар 24,5 милиарда от запасите на Централната банка на Русия и съветски бизнес-активи на стойност Евро 17,4 милиарда. Европейският комисар по правораздаването Дидие Рейндерс уточни, че 90% от тези активи са в Австрия, Белгия, Франция, Германия, Ирландия, Италия и Люксембург.

Фон дер Лайен напомни, че...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР