Украйна съобщи за тежки боеве в източния регион на Донецк

...
Украйна съобщи за тежки боеве в източния регион на Донецк
Коментари Харесай

Украйна съобщава за тежки битки на изток, успехи близо до Бахмут

Украйна заяви за тежки боеве в източния район на Донецк в петък , като украинските сили са спечелили повече позиции покрай разрушения град Бахмут. Заместник-министърът на защитата Анна Маляр съобщи , че обстановката е напрегната във всички области на фронта, като съветските сили не престават да концентрират напъните си върху Лиман, Бахмут, Авдеевка и Мариинка, предава Ройтерс.

По думите на Маляр, украинските войски сполучливо отблъскват съветските офанзиви, въпреки че информацията не е била доказана от самостоятелни източници . Военният представител Сергей Черевати уточни, че украинските сили са напреднали 1,2 км покрай Бахмут за последните 24 часа. Той разясни, че това е резултат недостаъчното познаване на региона от страна  на съветските бойци, и неналичието на съответстващо разузнаване и съгласуваност.

През последните дни  в покрайнините на Бахмут, за да обкръжат разрушеният източен град, който съветските сили превзеха предишния месец. В същото време, Министерството на защитата на Русия заяви, че продължава да отблъсква украинските офанзиви в южната област Запорожие.
 Пригожин: Украйна си върна позиции край Бахмут
Пригожин: Украйна си върна позиции край Бахмут

Той назова това " Позор! "

Изненадващо, украинските публични лица съвсем не загатват , само че ръководителят на кабинета на президента разкри, че при съветски обстрел на болница в Гуляй поле поле в Запорожия район са били убити младша здравна сестра и водопроводчик.

Тези събития съставляват последните развития в продължаващия спор сред Украйна и Русия, който ескалира през последните месеци. Въпреки украинските достижения в района на Донецк, не е ясно докога и по какъв начин ще се развият събитията и дали ще има смяна в салдото на силите на терена. Международната общественост продължава да приканва за спокойно решение на спора и разговор сред двете страни, с цел да се реализира непоклатимост и сигурност в района.
 ISW: Украйна нападна на три места фронта против Русия
ISW: Украйна нападна на три места фронта против Русия

В Запорожие наподобява Москва се брани с добре подготвени и въоръжени сили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР