Украйна съобщи, че е била подложена на нова руска нощна

...
Украйна съобщи, че е била подложена на нова руска нощна
Коментари Харесай

Нова руска среднощна атака с дронове

Украйна заяви, че е била подложена на нова съветска нощна офанзива с 48 дрона " Шахед ", иранско произвеждане, съобщи Франс прес.

" Бяха изстреляни общо 48 дрона " Шахед 136/131 ", от които 41 бяха свалени от противовъздушната защита, уточни украинската войска в Telegram.

Meждувременно немският министър на защитата Борис Писториус съобщи пред телевизия ZDF, че западните доставки на оръжие за Украйна изостават от задачите на подкрепящите страни , защото оръжейната промишленост не може да създава задоволително бързо.

" Доставяме това, което можем. Това се отнася и за съвсем всички други съдружници и сътрудници ", посочи Писториус, като напомни, че Германия е вторият снабдител на оръжие за Украйна след Съединени американски щати. 

" В момента имаме проблем. Добре знае се, че отбранителната промишленост не може да обезпечи доставки в избрани области толкоз бързо, колкото е належащо ", съобщи той. В същото време министърът означи, че това се отнася както за боеприпасите, по този начин и за системите за противовъздушна защита. " Въпреки това отбранителната промишленост усилва потенциала си на всички места, където може ", увери Писториус.

" Това е въпрос на движение, не можеш да влияеш на темпото до безконечност ", уточни той и добави, че е належащо време, с цел да се отвори цех и да се основат нужните ресурси от муниции и взривни субстанции, с цел да може по-късно да се създава бързо и неотложно. 

Писториус отбелязва, че Германия не е съдружник на Украйна и затова не е част от съюз. В същото време той съобщи, че Русия продължава да създава, макар глобите, " въпреки и не най-модерния материал ". 

Според немския министър ходът на спора е мъчно предвидим. " Ето за какво е значимо и належащо да се заложи на първо място на устойчивостта на доставките, макар всички вероятни проблеми ", заключи Писториус.

Общият размер на помощта за Украйна от Германия - филантропична, финансова и военна - надвишава 25 милиарда евро.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР