Украйна съобщи, че е арестувала петима бивши и настоящи служители

...
Украйна съобщи, че е арестувала петима бивши и настоящи служители
Коментари Харесай

Киев разби руска шпионска мрежа

Украйна заяви, че е арестувала петима някогашни и сегашни чиновници на разузнаването, които съгласно нея са работили скрито за Русия като част от мощна шпионска група.

Киев съобщи, че обвинените са били хванати да предават на съветската работа за сигурност ФСБ информация за украински военни обекти, отбранителни укрепления, персонални данни и стратегически енергийни уреди.

" Службата за сигурност на Украйна обезврежда мощна агентурна мрежа, ръководена от военното контраразузнаване на ФСБ, която е работила в Украйна ", се споделя в изказване на киевската работа за сигурност СБУ.

Главният прокурор съобщи, че петимата - някогашни чиновници на украинското отбранително разузнаване и на звената за външно разузнаване, както и сегашен районен сътрудник на СБУ - са били задържани по съмнение в държавна измяна.

" Заподозрените са предавали разследваща информация за Силите за защита и стратегически значими енергийни обекти на представители на специфичните служби на държавата-агресор ", съобщи основният прокурор.

Агенцията разгласява на страниците си в обществените мрежи фотоси на задържаните мъже, на които лицата им са замъглени.

Групата е предала и информация за защитни бариери край черноморския пристанищен град Одеса, местоположението на ракетни установки в североизточната част на Харковска област, както и информация за придвижването на украинските войски и транспортни средства, съобщи основният прокурор в Киев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР