Украйна не трябва да се фиксира върху защитата на град

...
Украйна не трябва да се фиксира върху защитата на град
Коментари Харесай

САЩ към Украйна: Не се фиксирайте в Бахмут, съсредоточете се върху подготовката на настъпление

Украйна не би трябвало да се фиксира върху отбраната на град Бахмут непременно, а вместо това да употребява опцията да приготви огромна контраатака против съветските сили, съобщи през днешния ден почитан американски чиновник.

Този индустриален център се трансформира в епицентър на размитата война в Източна Украйна, включваща всеобщи артилерийски удари, постепенно придвижване и огромни загуби и за двете страни.

Бахмут се трансформира и в основна политическа и алегорична премия, откакто украинският президент Володимир Зеленски посети фронтовата линия там през декември, тъкмо преди трагичното си пътешестване, с цел да приказва пред Конгреса на Съединени американски щати във Вашингтон.

Високопоставен чиновник в администрацията на президента Джо Байдън обаче съобщи, че фокусът върху Бахмут пречи на Украйна да се оправи с по-важната задача: да приготви необятно предстоящата пролетна атака, с цел да реализира обилни триумфи против съветската окупация на юг.

Според служителя, който приказва с кореспонденти на Агенция Франс Прес при изискване на анонимност и без да бъде представен буквално, времето е в интерес на Русия в Бахмут, като се имат поради по-големите ѝ артилерийски запаси и числеността на войските.

Въпреки това служителят съобщи, че съветската победа там няма да докара до забележителна смяна във войната, защото украинските сили ще се отдръпват на добре предпазени позиции.

Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби повтори това, като съобщи пред кореспонденти на ежедневния брифинг в Белия дом през днешния ден, че известната съветска частна военна компания " Вагнер " е " да налита, просто безусловно хвърля тела в месомелачката ", с цел да превземе Бахмут и различен град - Соледар.

" Дори и да съумеят /украинците/, в Бахмут и Соледар, това няма да промени стратегически динамичността на бойното поле. Това няма да отблъсне украинците до степен, в която те внезапно да се окажат в по-задни позиции и да изгубят ", сподели Кърби.

Вместо да изразходва толкоз доста бойци и толкоз доста муниции за стратегически маловажна цел, Съединените щати поучават Украйна да изведе тези сили за преоборудване и да се включи във водените от Съединени американски щати стратегии за образование, ориентирани към образуването на по-сложни и тежко въоръжени сили, способни да стартират атака в южната част на страната. Служителят означи, че в Украйна се внасят оръжия за контранастъпление, в това число няколкостотин бронирани автомобила единствено тази седмица - съоръжение, което ще е належащо за мобилни настъпателни сили.

Но за образованието е належащо време, тъй че украинците би трябвало да обмислят компромиса сред задържането на Бахмут и подготовката на по-широкообхватни стратегически старания - сподели служителят на Белия дом, като добави, че украинците може да не разполагат с запаси, с цел да посрещнат и двете провокации./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР