Украйна не приема препоръките на западните партньори за започване на

...
Украйна не приема препоръките на западните партньори за започване на
Коментари Харесай

Олексий Резников: Преговори с Русия само при пълна деокупация на Донбас и Крим

Украйна не приема рекомендациите на западните сътрудници за започване на „ мирни “ договаряния с Русия и упорства за цялостна деокупация на Донбас и Крим. Това съобщи министърът на защитата на страната Олексий Резников, представен от организация УНИАН.

 

„ Ние (по време на войната) научихме доста, в това число се научихме да не се доверяваме на никакви диалози за мир, които нашите сътрудници ни оферират “, сподели Резников. На 24 февруари Русия стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна, която продължава и до през днешния ден. Окупаторите бяха разгромени в Киевска област, а в този момент украинските сили ги громят и на други места на изток и на юг.

 

Ще разкрия една загадка... (на договарянията в Беларус и Истанбул) ние казахме на руснаците: с цел да продължите да преговаряте, би трябвало да изтеглите войските до границите до 23 февруари 2022 година Но те към този момент минаха повече от една точка на невъзвръщаемост и подобен вид от дълго време не е вероятен “, акцентира министърът на защитата на Украйна. Сега Украйна упорства за цялостна деокупация на Донбас и украинския полуостров Крим.

 

Регистрирани са доказателства за десетки хиляди военните закононарушения, осъществени от съветската войска за тези 200 дни пълномащабна война. „ Вариант „ 24 февруари “ към този момент не съществува. Вече има вид 1991 година “, акцентира украинският министър на защитата.

 

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски счита, че към този момент не са вероятни договаряния с Руската федерация за преустановяване на войната, защото съветската страна не може да формулира съответни позиции.

 

Заради сполучливата контраатака на украинската войска съветският агресор в този момент е все по-благосклонен за сядане на масата на договаряния.

 

„ Руската страна не отхвърля договаряния с Украйна “, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров.

 

Окупаторите търпят невиждани загуби в Украйна в човешка мощ и военна техника, а наложените стопански наказания сковаха съветската стопанска система, която се крепи само на експорт на газ и петрол, а не на произвеждане.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР