Украйна и Русия размениха близо 500 военнопленници от двете страни

...
Украйна и Русия размениха близо 500 военнопленници от двете страни
Коментари Харесай

Украйна и Русия размениха стотици военнопленници с посредничеството на ОАЕ

Украйна и Русия размениха близо 500 военнопленници от двете страни в границите на договорка, реализирана с посредничеството на Обединените арабски емирства (ОАЕ), оповестиха управляващите в трите страни.

Това става на фона на, подхванати от съветската войска против голям брой украински градове. Киев отговори с удари по съветски гранични региони и нелегално анексирания от Москва Кримски полуостров.

Според публични известия на украинските и съветските управляващи 230 украинци са били освободени от съветски плен в подмяна на 248 руснаци.

Министерството на защитата в Москва съобщи, че размяната е станала допустима " с помощта на филантропичното ходатайство на Обединените арабски емирства ".

Външното министерство на ОАЕ публично призна своята роля в договарянията по договорката. То уточни, че размяната е била реализирана с помощта на " мощните другарски връзки " на емирствата както с Москва, по този начин и с Киев.

Украинският президент Володимир Зеленски разгласява в обществената мрежа Х видео послание, в което благодари на " всички, които реализираха този резултат ". По думите му, макар че от дълго време не е имало замени на военнопленници сред двете воюващи страни, " договарянията не са спирани нито за момент ".

Разпространеното от Зеленски видео включваше фрагменти от завръщането на украински бойци, посрещнати от свои сънародници.

Новината за сполучливата замяна на стотици военно пленници идва в миг, когато Полша прикани Запада да отговори на масираните въздушни офанзиви, подхванати от Русия директно преди и след Нова година.
Разруха, жертви и ранени. Киев и Харков след съветските ракетни офанзиви на 2 януари
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР