Украйна беше огласена от сирени за въздушни тревога в първите

...
Украйна беше огласена от сирени за въздушни тревога в първите
Коментари Харесай

Володимир Зеленски обеща победа над Русия през 2023-та

Украйна беше огласена от сирени за въздушни паника в първите часове на новата година. За Киев 2023-та стартира с следващите детонации. Някои поданици на столицата излязоха по площадите преди настъпването на прелюдия комендантски час. Хората не можеха да излизат след 23:00 ч. 

 
Искам тази година да ни донесе мир и тишина. Надявам се градовете ни да спрат да бъдат обстрелвани. Моят роден град Херсон е под обстрел от самото начало, тъкмо като Киев. Пожелавам на целия свят мир и здраве и всичко най-хубаво.
Юлия Швецова, гражданин на Киев

В новогодишната си тирада Володимир Зеленски съобщи, че страната му ще победи във военните действия с Русия.

 

 
От 24 февруари градим нашата победа. Преодоляхме суматохата. Не се разделихме, а се събрахме. Преодоляхме подозренията, отчаянието, страха. Повярвахме в себе си и в силите си.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

На прага на 2023-та съветският президент насочи обръщението си към нацията от военна база в Ростов на Дон, покрай украинската граница. Владимир Путин упрекна западните страни, че предизвикват войната в Украйна.

 
Западът лъжеше за мира, до момента в който се готвеше за експанзия. И през днешния ден го признава намерено, към този момент не се срами. Цинично употребяват Украйна и нейния народ, с цел да отслабят и разцепят Русия.
Владимир Путин, президент на Русия

По-рано стана ясно, че Русия и Украйна са си разменили над 200 военнопленници в последните часове на 2022-ра.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР