Руската рубла се срина до едногодишно дъно спрямо щатския долар,

...
Руската рубла се срина до едногодишно дъно спрямо щатския долар,
Коментари Харесай

Руската валута достигна дъно от 82 рубли за щатски долар

Руската рубла се срина до едногодишно дъно по отношение на щатския $, достигайки 82 рубли за $ на Московската фондова борса.  

Стойността на съветската валута по отношение на щатския $ спадна до равнището, което имаше малко преди Русия да стартира по този начин наречената от Москва " специфична военна интервенция " в Украйна. 

Курсът от 82 рубли за $ продължи бавния, само че постоянен спад, почнал в средата на януари предходната година. За финален път съветската валута доближи до това дъно през април предходната година, два месеца откакто Кремъл стартира офанзивата си в Украйна.

 
За да си купиш нов преносим компютър би трябвало да плащаш в друга валута. И надлежно с всеки минал ден става все по-скъп. За две седмици той нарастна с 20 000, което е към 245 $.
Йелена Калашнкова, 42 година, стопанка

Спадът на рублата отразява продължаващите опасения за дълготрайните стопански вероятности на Русия на фона на интернационалните наказания. А също и възбраната на Европейския съюз за експорт на нефт по море и широкомащабното овакантяване на Русия на повече от 1000 западни компании. Руският президент Владимир Путин, който до момента заявяваше, че Москва се опълчва сполучливо на глобите, предходната седмица призна, че те могат да имат " отрицателни " последствия за страната му.

 
Поради изолацията на съветската стопанска система през последните 12 месеца този спад на рублата няма да има същото влияние, каквото би имал в противоположен случай. Русия сполучливо се оправя сама в обезпечаването на питателните артикули за страната. Ясно е, че енергийната рецесия, която визира Европа и останалата част от света, не визира Русия. Много вносни артикули, които към този момент не се оферират от Европа, идват от Азия. Така че резултатът от инфлацията даже на този спад от 35% ще бъде много непретенциозно.
Крис Уийфър, основен изпълнителен шеф на Macro-Advisory 

Рублата изгуби към половината от цената си при внезапен спад в първите дни на войната. Тя се възвърне, откакто Русия вкара финансов надзор, и даже закупи забележителна стойност. През юни рублата се търгуваше за към 52 $. От средата на януари обаче цената и е спаднала с към 35%. През последните месеци Русия твърди, че приспособява стопанската система си към западните наказания. Процес, който Кремъл се надява да завърши до 2024 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР