Украинското разузнаване е успяло да се сдобие с класифицирани документи

...
Украинското разузнаване е успяло да се сдобие с класифицирани документи
Коментари Харесай

Украйна хакна Росавиация и освети фатални проблеми в сигурността на руските авиокомпании

Украинското разузнаване е съумяло да се снабди с класифицирани документи от съветското Министерство на превоза, които разкриват тежките проблеми на самолетните компании в Русия след глобите поради войната.

Според данните - броят на повредите по време на пътнически полети се е нараснал тройно през 2023 година по отношение на миналата година.

Гражданската авиация на Русия е " на ръба на колапса ", защото западните машини съставляват голям дял от пътническия авиотранспорт в страната, а всички задгранични самолетни производители стопираха да търгуват с Русия и отхвърлят техническо обслужване след военната инвазия в Украйна.

Един от най-зрелищните произшествия се случи на 12 септември, когато Airbus А320-200 на " Ural Airlines " със 159 души на борда се приземи в поле край Новосибирск след отвод на хидравличната система.

Но това напълно не е единственият случай, в който можеше да се стигне до покруса:
В първите 9 месеца на 2023 година в Русия са регистрирани 150 случая на техническа неизбрапвност на самолети, като за същия интервал на 2022 година те са били единствено 50 - т.е. заплахата при цивилен полети се е нараснала 3 пъти.33 случая на механически отводи са регистрирани при 230-те самолета Boeing, които се употребяват в Русия.Най-големите проблеми са по моторите и шасито, хидравличните системи, крилете и програмното обезпечаване.Сериозни компликации има в техническото обслужване на самолети с доста летателни часове. Заради липса на потенциал и експерти, руснаците се пробват да се пренасочат към Иран за поддръжка на машините, само че техните фабрики нямат нужните документи от производителите.До март 2022 година не повече от 10% от общо 820 пътнически самолети от непознати производители са подлагани на несертифициран ремонт, без истински аварийни елементи. Година и половина по-късно, съгласно документите, съвсем 70% от авиопарка в Русия се поправя по този метод.Над 1/3 от самолетите в Русия са подлагани на " канибализъм ", с цел да се обезпечат едни или други аварийни елементи за ремонт на други машини.Повечето от самолетите Ан-2 не могат да летят, тъй като моторите им се създават в Полша, а доставките са неразрешени поради глобите.
През септември 2022 година Международната организация по гражданска авиация е сложила Русия в лист с Либерия и Бутан поради изключително висока степен на риск за сигурността на полетите.
·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР