Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Украйна е скъсала дипломатическите

...
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Украйна е скъсала дипломатическите
Коментари Харесай

Украйна скъса дипломатическите отношения с Русия

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Украйна е скъсала дипломатическите си връзки с Русия, съобщи Ройтерс.
Зеленски направи особено послание.
"Имаме ранени военни, в лечебните заведения е нужна кръв. Моля, присъединете се, станете донори на кръв ", прикани Зеленски.
Той посочи, че врагът е понесъл съществени загуби и ще има още по-сериозни, тъй като са навлезли в украинска земя.
"За защитата работят армията, националната взаимност е основната опора на държавността ", акцентира Зеленски и добави, че управляващите раздават оръжия на всички искащи, които са в положение да пазят украинския суверенитет.
"Всеки който има военен опит и може да се причисли към защитата на Украйна, би трябвало неотложно да се яви в съответните центрове за готовност ", сподели Зеленски. Той добави, че Министерството на външните работи включва и ветераните в защитата.
"Бъдете подготвени да подкрепите страната си на своите работни места ", прикани Зеленски, представен от Българска национална телевизия.
Президентът на Украйна съобщи, че тази заран е влезнала в историята. И добави, че Украйна няма да отдаде свободата си, както си мислят в Москва.
Зеленски съпостави нападението на Русия с дейностите на фашистка Германия през Втората международна война.
"От през днешния ден Русия стои на пътя на злото. Невъзможно е да се блокира историята ", безапелационен е президентът.
Той прикани жителите на Украйна, които имат родственици в Русия, другари, блогъри, да се извърнат към тях с молба за разпространение на информация. За да се знае в Русия истината, съобщи Зеленски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР