Украинският президент Володимир Зеленски поиска по-строги санкции срещу Москва, след

...
Украинският президент Володимир Зеленски поиска по-строги санкции срещу Москва, след
Коментари Харесай

Киев поиска руският газ за Европа да минава само през Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски изиска по-строги наказания против Москва, откакто съветските сили още веднъж нападнаха цивилни обекти в Украйна. Работна група от американски и украински специалисти предлага в бъдеще съветското синьо гориво за Европа да бъде пропускано единствено по украинската газопреносна мрежа.

Транзитирането на съветски газ само през Украйна на процедура значи преустановяване на доставките на съветски природен газ за Европейския съюз по газопровода " Турски поток ".

Планът, поместен на уеб страницата на украинския президент, планува също по този начин наказания против " Лукойл ", " Газпром " и други съветски енергийни компании, както и против управлението на " Росатом ", и преустановяване на потреблението на уран от Русия.

Препоръките на експертната група, ръководена от началника на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак и от някогашния американски дипломат в Москва Майкъл Макфол, са ориентирани главно против съветската енергетика. " Говорим за най-болните точки на съветската стопанска система, с цел да се понижи опцията на Русия да финансира военните дейности ", разясни Макфол.

Пакетът наказания планува още ограничавания за отбранителната индустрия, върху потреблението на финансови принадлежности, конфискацията на активи на Централната банка на Русия и последващото им прекачване в Украйна. Началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак добави, че предложенията ще бъдат показани на водачите на съдружниците на Украйна.

Междувременно управляващите в Херсон не разрешиха всички плавания по река Днепър. Забраната се отнася до всички плавателни средства като се изключи съдове на въоръжените сили и важи до оповестяването на края на военното състояние в Украйна. Херсонска област граничи с Черно море, а Днепър сега е фронтова линия. Украинските сили са завзели позиции на източния бряг на реката. Въпреки това мащабът и задачите на този украински прогрес не са ясни, разяснява американският институт за проучване на войната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР