Украинският президент Володимир Зеленски не искаше да чуе събраната от

...
Украинският президент Володимир Зеленски не искаше да чуе събраната от
Коментари Харесай

Байдън: Зеленски не искаше да чуе предупрежденията за руска инвазия

Украинският президент Володимир Зеленски " не искаше да чуе " събраната от американското разузнаване информация, че Русия се готви да нахлуе, сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън пред донори на демонстрация на демократите за набиране на средства, предава Асошиейтед прес.

" Подобно нещо не се е случвало от Втората международна война насам. Знам, че доста хора си помислиха, че евентуално пресилвам, само че аз знаех, че разполагаме с данни, потвърждаващи, че той (руския президент Владимир Путин) счита да нахлуе през границата ".

" Нямаше никакво подозрение в това, само че Зеленски, както и доста други хора, не искаше да го чуе. Разбирам за какво не желаеха да го чуят, само че той /Путин/ влезе ", сподели Байдън, представен от Франс прес.

Съединени американски щати започнаха да предизвестяват, че Русия се готви да нахлуе в Украйна, доста преди президентът Путин да разгласи началото на своята " специфична интервенция " против страната на 24 февруари. Предупрежденията провокираха съмнение и даже завоалирани рецензии от страна на Зеленски и някои от европейските съдружници на Вашингтон, които тогава смятаха, че Съединени американски щати основават прекомерна суматоха, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР