Украинският президент Володимир Зеленски каза в публикувано вчера интервю за

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза в публикувано вчера интервю за
Коментари Харесай

Зеленски не е бил уведомен от Белия дом за изтичането на класифицираните документи

Украинският президент Володимир Зеленски сподели в оповестено през вчерашния ден изявление за в. " Вашингтон пост ", че Белият дом не го е уведомил за приключването на информация от секретни американски документи, привлякло вниманието на целия свят предишния месец, съобщи " Ройтерс ".

" Не съм получавал предварителна информация от Белия дом или от Пентагона ", цитира изданието думите на Зеленски.

" Това е неизгодно за нас ", добави украинският президент. " Това не е преференциално за репутацията на Белия дом и считам, че не е и за репутацията на Съединени американски щати ", добави той.

" Вашингтон пост " отбелязва, че Зеленски е научил за разкритията като всички останали - от новините.

оферират частична картина на войната в Украйна, показва " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Министърът на защитата на Украйна, Олексий Резников, съобщи на 12 април, че изтеклите американски класифицирани документи съдържат комбинация от вярна и погрешна информация за армията на страната му и омаловажи отрицателното им влияние.

В отговор на мненията на Зеленски представителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби сподели: " Ние сме в непрекъсната връзка с украинските си сътрудници по редица въпроси, в това число за неразрешените разкрития, само че няма да навлизаме в детайлности за тези поверителни полемики. "

Говорителят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър сподели, че министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин е разговарял с редица съдружници, в това число с Резников, по този въпрос.

" Остин е провел огромен брой телефонни и персонални диалози с нашите съдружници и сътрудници по света, с цел да разиска въпроса с тях, да подчертае какъв брой съществено се отнасяме към този въпрос, в това число няколко диалога с украинския си сътрудник, министър Резников ", съобщи Патрик Райдър пред Cи Ен Ен.

" Телевизонно шоу "

Попитан дали доверието сред Съединени американски щати и Украйна е било обтегнато от приключването на информация, съгласно която Вашингтон е шпионирал висши украински чиновници, в това число Зеленски, той сподели: " Не мога да пожертвам нашата страна " и загатна, че не си коства да се навреди на поддръжката на Съединени американски щати за Киев, показва " Гардиън ". " Когато мога да приказвам искрено, го върша. Но има огромни опасности ", добави Зеленски.

" Ако това беше моята война против (Владимир) Путин и бяхме двамата на бойното поле, бих споделил на всички какво мисля за тях. Но тук историята е малко по-различна. Всички сме виновни. "
В изявлението си украинският президент разказа приключването на информация като " телевизионно шоу ", което е помогнало на Русия. " За нас всичко, което осведоми нашия зложелател авансово по един или различен метод, несъмнено е минус ", сподели той пред вестника. Зеленски уточни, че няма да удостовери или отхвърли информация от документите, с цел да избегне внушението, че те са същински, като добави: " Моля, спрете да си играете с мен. Аз съм президент на страна във война ".

Въздушна паника

Междувременно тази нощ в редица области на Украйна беше оповестена въздушна паника, съобщи УНИАН, представена от Българска телеграфна агенция.

Тревога беше оповестена в Черниговска, Сумска, Запорожска и Киевска област, както и в столицата Киев.

Агенция " Укринформ " оповестява, че в Киев е била оповестена въздушна паника по отношение на хипотетична офанзива на съветски дронове.

Киевската регионална военна администрация заяви, че работят системите за противовъздушна защита и прикани популацията да се скрие в бомбоубежищата.

В Киев отекваха детонации, а в град Запорожие беше обявено за гърмеж на ракета С-300, оповестява УНИАН.

По-късно тази нощ въздушна паника беше оповестена и Днепропетровска област.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР