Украинският президент Володимир Зеленски е поискал да отиде в Израел

...
Украинският президент Володимир Зеленски е поискал да отиде в Израел
Коментари Харесай

Зеленски е поискал да отиде в Израел, но властите в страната са отказали

Украинският президент Володимир Зеленски е изискал да отиде в Израел в символ на поддръжка, само че управляващите в страната са отказали, защото в този момент „ не е най-хубавото време за посещаване “ на украинския водач. Това оповестява израелското издание Ynet, базирайки се на източници, съобщи De Re Militari, написа Факти.бг.

Според изданието Зеленски е възнамерявал да пристигна в Израел на 16 октомври, по същото време като държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън. Украинското външно министерство отхвърли да разяснява пред украинската работа на Би Би Си отхвърли на Израел да одобри Володимир Зеленски.

След офанзивата на Хамас украинският президент изрази цялостна поддръжка за Израел, заявявайки, че израелският народ има цялостното право да се пази. Израел също неведнъж изрази поддръжка за Украйна след началото на съветската инвазия, само че страната отхвърли военна поддръжка на Киев, което провокира нараснало напрежение в връзките сред двете страни.

Руският президент Владимир Путин сподели на израелския министър председател Бенямин Нетаняху в телефонен диалог през вчерашния ден, че Русия е подготвена да помогне за преустановяване на борбата сред Израел и палестинците, заяви Кремъл.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР