Кандидат-депутатът от Коалиция ГЕРБ-СДС“ Илиан Георгиев проведе поредица от срещи

...
Кандидат-депутатът от Коалиция ГЕРБ-СДС“ Илиан Георгиев проведе поредица от срещи
Коментари Харесай

Илиан Георгиев: Медиците заслужават достойно заплащане на своя труд, ще работя за по-добра база на МБАЛ-Благоевград

Кандидат-депутатът от Коалиция „ ГЕРБ-СДС “ Илиан Георгиев организира поредност от срещи с медици в МБАЛ-Благоевград, с цел да чуе настояванията им и проблемите на болничното заведение. Най-напред той беседва с работещите в Спешно-приемно поделение, откъдето стартира грижата за пациентите.

„ Радвам се, че се видях с хората, които избавят живот. От години съм осведомен с проблемите, постоянно съм помагал с каквото мога. Защото здравето е най-важно и ние сме длъжни да поддържаме медиците. За мен е най-важно всички над 420 души в болничното заведение да получават почтено възнаграждение за своя тежък труд и да работят в по-добри условия, както и пациентите да се лекуват в по-уютна материална база “, съобщи Илиан Георгиев.

Това са и най-важните проблеми, които чакат своето решение, потвърдиха и лекари, медицински сестри и личен състав в няколко отделения - гастроентерологично, вътрешно, кардиологично и хирургично. Защото единствено с добра материална база могат да се конкурират с частните лечебни заведения. В момента доста пациенти са удовлетворени от грижата на личния състав в МБАЛ, само че има и такива, които избират да се лекуват в други здравни заведения поради по-добрите условия в тях, а не поради по-качествените медицински грижи.

„ Вие сте първият кандидат-депутат, който идва да се поинтересува от нас и в какви условия работим. За нас даже този жест е доста скъп. Защото в действителност здравето е над всичко. И аз имам вяра, че вие ще сте заслужен народен представител “, показа доктор Румен Кондев, завеждащ Вътрешно поделение.

Той и сътрудниците му се оплакаха и от хаоса в придвижването в двора на МБАЛ-Благоевград, от образуването на тапи и неспособност от време на време колите за спешна помощ да минават. Затова е извънредно време да се вкара регулация и надзор, с цел да не може всеки да употребява двора на болничното заведение за безвъзмезден паркинг.

Илиян Георгиев пое ангажимент да сложи въпроса пред локалната власт и до 1-2 месеца да се реши казусът с паркирането в двора на болничното заведение. Той посочи, че здравното заведение е павилионен вид и би трябвало локална и централна власт да обединят старания, с цел да се построи модерна държавна болница в Благоевград.

„ Ако получа доверието на благоевградчани, в мое лице медиците ще имат сътрудник и труженик, който няма да жали сили и сила за по-доброто бъдеще на МБАЛ-Благоевград. Защото за всеки от нас е изключително скъпо приемането на съответна здравна помощ. В тази посока старания поставя и новото управление на МБАЛ. Ще организирам периодически срещи с лекарите, с цел да съм в час какво се случва в болничното заведение “, сподели още Илиан Георгиев.

Можете да го подкрепите на 9 юни с бюлетина №22 и преференция №102!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР