Кандидат-депутатът от Коалиция ГЕРБ-СДС“ Илиан Георгиев, водачът на листата в

...
Кандидат-депутатът от Коалиция ГЕРБ-СДС“ Илиан Георгиев, водачът на листата в
Коментари Харесай

Илиан Георгиев: Лозарският сектор има нужда от по-сериозна държавна подкрепа

Кандидат-депутатът от Коалиция „ ГЕРБ-СДС “ Илиан Георгиев, лидерът на листата в Пиринско Росен Желязков и претендентът за евродепутат Андрей Новаков посетиха през днешния ден Винарска маза „ Логодаж “. Това бе следващата им среща в предизборната акция, защото за тях най-важно е да са очи в очи с хората и бизнеса, с цел да чуят проблемите им. Тримата видях целия индустриалния развой и по-късно разговаряха със притежателите на избата.

Те споделиха, че дотациите за лозарския бранш са доста ниски - за лозе се дават толкоз средства, колкото се отпускат за една морава. По-малкото дотации вършат бранша неконкурентноспособен на пазара.

„ Поемам ангажимент, в случай че бъда определен за народен представител, да диря с сътрудниците си механизъм за по-високи помощи за лозарския отрасъл. Само след месец, два се отварят ограничения за преструктуриране и за вложения в бранша, тъй че това е опция за всички наши винарни “, съобщи Илиан Георгиев.

Росен Желязков акцентира, че още веднъж се планува държавна помощ за компенсиране на разноските на лозарите за препарати.

Кметът на село Логодаж Пламен Червенков изиска и дребните обитаеми места да могат да получават европейски вложения. Той акцентира, че сега няма даже един служащ, който да се грижи за чистотата в селото и се постанова с персонални пари да обезпечава почистването.

Илиян Георгиев и Росен Желязков го посъветваха да се обединят няколко села, които да основат Местна инициативна група, посредством която да аплайват за средства.

По-късно двамата претенденти за народни представители и претендентът за евродепутат Андрей Новаков бяха посрещнати от десетки поданици на село Церово, където направиха подаяние за църквата в обитаемото място.

„ Надявам се, че ще съставим държавно управление, което да възвърне изгубеното през последните три години – връзката сред централната и локалната власт. Така парите от държавния бюджет по-бързо ще стигат да дребните обитаеми места за решаването на проблемите им “, съобщи Росен Желязков.

Местните хора желаеха най-накрая да се намерят средства за ремонт на читалището.

„ Като депутат, в случай че бъда определен, ще изисквам, ще диря и ще подсигурявам развиването на община Благоевград и на селата в нея. Като един от първите ми задължения ще е да се обезпечат средства за ремонта на читалището в Церово от централния бюджет. Но може да го създадем и с Община Благоевград. Няма да скърбя сили и средства всички обитаеми места в общината да върнат своя искра “, сподели Илиан Георгиев.

Точно поради това е значимо да изберете народен представител от Благоевград, с цел да има кой да пази ползите и на града, и на селата, увери присъстващите Андрей Новаков.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР