Макс Вестапен с Ред Бул спечели състезанието за Гран При

...
Макс Вестапен с Ред Бул спечели състезанието за Гран При
Коментари Харесай

Макс Вестапен стана първи и на Имола

Макс Вестапен с " Ред Бул " завоюва надпреварата за Гран При на Емилия-Романя, седми кръг от международния шампионат във Формула 1.

Нидерландецът започва от първа позиция и финишира за 1:25:25.252 час, записвайки 59-а победа в кариерата си, пета за сезона и трета поредна на " Имола ".

Втори на 0.725 секунди остана Ландо Норис (Великобритания) с " Макларън ", който беше най-бърз в края на надпреварата и беше доста покрай триумфа. Трети на 7.916 секунди се подреди Шарл Льоклер (Монако) с " Ферари ", който записа първи подиум на тази писта.

Норис натисна Вестапен в заключителните стадии на надпреварата, като международният първенец се оплака от гумите си. Британецът понижи изоставането си от към шест секунди до по-малко от една, влизайки във финалната обиколка, само че Вестапен удържа триумфа.

" Цялото съревнование трябваше да се опитам да направя разлика. С меките гуми бяхме много мощни. С твърдите беше по-трудно, изключително в последните 10-15 обиколки. Вече нямах сцепление. Плъзгах се доста. Видях Ландо да се доближава. Последните 10 обиколки бяха оспорвани. Трудно е, когато гумите към този момент не работят, да се бориш за успеха. Не можех да си разреша да върша прекалено много неточности. Много съм благополучен, че завоювах тук през днешния ден ", коментираВестапен.

Норис надви над международния първенец при първата победа в кариерата си преди две седмици в Маями.

" Боли ме да го кажа, само че мисля, че щях да го победя, в случай че имах още една или две обиколки. Борих се крепко до последната обиколка, само че просто изгубих прекалено много от Макс първоначално, той беше доста по-добър при старта. Във втория стадий бяхме по-силни ", сподели Норис.

Вестапен записа пети триумф от началото на сезона. Той води безапелационно в класирането при водачите със 161 пред Льоклер, който се изкачи на втора позиция със 113. Серхио Перес (Мексико) с " Ред Бул " е трети със 107 точки, откакто през днешния ден приключи на осмо място.

Оскар Пиастри с " Макларън " беше втори в квалификацията, само че се смъкна на пето място поради наказване. Той изпревари Карлос Сайнс с " Ферари " при спиранията в бокса и финишира четвърти, пред испанския водач. Седемкратният първенец Люис Хамилтън и съотборникът му Джордж Ръсел останаха шести и седми след тежък уикенд за " Мерцедес ". Съотборникът на Вестапен в " Ред Бул " Серхио Перес започва 11-и след неточност в квалификацията и приключи осми. Основното му въздействие върху надпреварата беше, когато за малко задържа Норис и Льоклер след прекъсването им в бокса, като индиректно оказа помощ на Вестапен.

Следващият старт от сезона е в Гран При на Монако идващия уикенд.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР