След изборите Продължаваме промяната – Демократична България“ няма да подкрепят

...
След изборите Продължаваме промяната – Демократична България“ няма да подкрепят
Коментари Харесай

Кирил Петков: След изборите няма да подкрепим правителство на ГЕРБ-ДПС

След изборите „ Продължаваме промяната – Демократична България “ няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ-ДПС.

 

Това съобщи на брифинг в Народното събрание Кирил Петков, съпредседател на „ Продължаваме промяната “ и един от водачите в обединението „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ).

 

Той уточни, че алтернативата е или естествена европейска България или държавно управление на ГЕРБ-ДПС. Ние такова държавно управление няма да подкрепим, съобщи той, представен от Българска телеграфна агенция.

Кирил Петков разяснява, че записите, които са публикувани, са манипулирани. Той засяга звукови файлове и текст от съвещания и срещи на политическата партия, оповестени в български медии. „ Записът го изслушахме деликатно, той е и рязан и лепен. Другото, което видяхме, че се поставят имена, които изобщо не са там, примерно Пламен, на никое място не се споделя, че е Пламен Бобоков – това е безспорна клевета “, добави Петков.

Председателят на „ Демократи за мощна България “ (ДСБ) и един от водачите във групировката ПП-ДБ - Атанас Атанасов, попита, кой е този, който подслушва партийната централа на ръководеща партия и попита министър-председателят Димитър Главчев, който носи отговорност за работата на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС), дали ще разпореди на ДАНС осъществяване на задълбочено следствие по случая. Има съответни обществени обстоятелства, че има нерегламентирано подслушване на партийна централа, настоя Атанасов и попита има ли пробив в националната сигурност.

Това, което виждаме, е връщането към остарелия модел на ГЕРБ и Движение за права и свободи, модел, в който „ в случай че мине номерът, всички българи заплащат ", обясни още Кирил Петков по време на брифинга и засяга случаите с Детската болница, нарастването на пенсиите, което стана мотив за днешното изключително съвещание на Народното събрание, както и желаното нарастване на цената на тока. Събираме подписи и още идната седмица ще създадем чуване на министъра на енергетиката, съобщи Петков по отношение на желаното нарастване на цената на електрическата енергия.

На въпрос дали ще си даде имунитета, след злополуката със смъртен случай, Кирил Петков сподели, че доста съжалява и изрича големи съболезнования на околните на починалия мъж. Петков добави, че е седял на задната седалка и е бил участник в конферентен диалог и даже не е следил придвижването и пътната конюнктура. Днес имаме добра вест - дамата към този момент е в схващане и отзивчива, заяви Петков.

Той дефинира протичащото се като „ грозна политическа офанзива " и добави, че няма никаква концепция кой защо асфалтира. По-рано през днешния ден от Министерство на регионалното развитие оповестиха, че отстраняват шефа на Областно пътно ръководство Варна по отношение на преасвалтиране на сектора, в който е била злополуката.

Всеки ден се обаждаме, с цел да сме сигурни, че нещата се усъвършенстват. Слава богу, те се усъвършенстват и това е доста хубаво, добави Петков по отношение на положението на потърпевшата жена.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР