Украинските власти съобщиха в неделя, че са започнали разследване на

...
Украинските власти съобщиха в неделя, че са започнали разследване на
Коментари Харесай

Украйна разследва предполагаеми екзекуции на ранени украински войници в Авдеевка

Украинските управляващи оповестиха в неделя, че са почнали следствие на информации за ликвидиране на шест невъоръжени украински бойци от съветските сили в град Авдеевка, както и на още двама в село Веселе в същия регион, съобщи Ройтерс.
Прокуратурата на Донецка област разгласи, че информацията за хипотетичните изтезания е била споделена в Телеграм, само че не уточни източника.
Украинският боен представител Дмитро Лихови, представен от публичната телевизия „ Суспилне “, съобщи, че към момента не може нито да удостовери, нито да опровергае информацията за убийства на украински бойци. Той добави обаче, че това не би бил първият случай, при който Русия прави военни закононарушения
Според прокуратурата на Донецка област видеофрагмент, сниман с дрон, демонстрира съветски боец да прострелва с автоматизирано оръжие двама пленени украински бойци отблизо разстояние в село Веселе. 
По-рано в неделя формалният канал на украинските сухопътни сили в Телеграм популяризира видео, евентуално снимано с дрон, на което се виждат хора с униформи в стеснен окоп. Въоръжено лице, което обявата разпознава като руснак, се приближава до двама униформени и както наподобява прострелва и двамата. Украинците не дават признаци да вършат опити да се защитят.
Руското министерство на защитата не е дало отговор на питане за коментар от страна на Ройтерс, изпратено по е-поща. Агенцията прецизира, че към този момент не може да удостовери достоверността на видеото и на останалите детайли от сведенията на украинската прокуратура и войска.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР