Украинските системи за противовъздушна отбрана унищожиха 14 от 17 безпилотни

...
Украинските системи за противовъздушна отбрана унищожиха 14 от 17 безпилотни
Коментари Харесай

Русия удари енергийни съоръжения в Днепропетровска област

Украинските системи за противовъздушна защита унищожиха 14 от 17 безпилотни летателни апарата, изстреляни от Русия през нощта, и една крилата ракета Х-59 . Това заяви Ройтерс, базирайки се на военновъздушните сили на Украйна.

Военновъздушните сили оповестиха в Telegram, че Русия също е изстреляла ракети от ракетни системи земя-въздух с огромен обхват С-300. Няма информация за изумена инфраструктура.

Губернаторът на Харковска област в североизточната част на Украйна Олег Синегубов уточни, че Русия е атакувала неговия район с ракети, изстреляни от системите С-300 . По думите му при ударите няма потърпевши, само че са нанесени вреди на няколко жилищни здания.

Сергей Лисак, губернаторът на Днепропетровска област, акцентира, че Русия е атакувала регионалния град Павлоград с дронове. Той прецизира, че няма жертви, само че огромна част от града е останала без електричество

Повече от 29 хиляди клиента са останали без електроснабдяване в Павлограския регион. Още 10 000 домове в град Терновка няма водоподаване.

" Укриненерго " удостовери, че е ударен неин обект в Днепропетровска област.

Сергей Лисак заяви, че са свалени шест безпилотни летателни апарата, както и една ракета над Новомосковския регион.

Както Русия, по този начин и Украйна усилиха въздушните си офанзиви надалеч от фронтовата линия през последните месеци, насочвайки се към сериозната си енергийна, военна и транспортна инфраструктура.
 Дроновете над Украйна за стопанска инфраструктура
Дроновете над Украйна за стопанска инфраструктура

Свалени са 40 от 45 дрона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР