Украинските сили за отбрана вече са готови да се придвижат

...
Украинските сили за отбрана вече са готови да се придвижат
Коментари Харесай

Експерт: През зимата Украйна ще получи оръжия и в началото на март ще започне освобождението на Крим

Украинските сили за защита към този момент са подготвени да се придвижат към Азовско море и да пресекат така наречен " сухопътен кулоар " към окупирания Крим. Въпреки това няма смисъл да се напредва, до момента в който почвата не замръзне. Има проблеми и с оръжията. Веднага откакто въоръжените сили на Украйна получат нужното оръжие, те ще се насочат към Азовско море. Операцията по освобождението на Кримския полуостров се чака след февруари или началото на март. Това съобщи в полковникът от въоръжените сили на Украйна, боен специалист Роман Свитан. 
 
Той добави, че украинската войска е можела да влезе в Крим през лятото на 2022 година, само че тогава военното командване е решило да освободи на първо място Харковска област.
 
" Нашите войски могат да влязат в Крим през лятото на 2022 година, в случай че интервенцията по освобождението на Харковска област се трансферира в придвижването към Азовско море, към Мелитопол. Ако това се случи, ние към този момент ще можем да работим и в Крим Въпреки това беше признато решение първо да се придвижим към Купянск, т.е. да освободим региона на Харков ", сподели Свитан.
 
Според него украинските войски към този момент са подготвени да настъпят към Азовско море и да унищожат " земята кулоар " на съветските окупатори към Крим. Метеорологичните условия обаче попречват осъществяването на дилемите.
 
Когато Украйна успее да върне всичките си територии и да стигне до границите от 1991 година, това още няма да значи цялостна победа над Русия. Пълна победа за Украйна е разпадането на Руската федерация на съставни елементи, прибавя Свитан. Това може да не стане доста бързо. Може да се наложи да изчакаме две години, може би 10, предвижда специалистът.
 
" Следователно достигането на границите от 1991 година и прекосяването към защита е промеждутъчен резултат. След това би трябвало да последва затварянето на нашето въздушно пространство и граници - или като резултат от влизането на Украйна в НАТО (ако ни одобряват там по ускорена процедура), или вследствие на даването от страните-членки на НАТО на гаранции за ненападение на Русия на територията на Украйна ", отбелязва Свитан. 
 
Визитка
Роман Свитан (4 януари 1964 година, Макеевка, Донецка област) е украински боен, полковник от запаса, минал в плен през 2014 година и работил като консултант на ръководителя на Донецката регионална държавна администрация Сергей Тарута. След началото на пълномащабното навлизане на Руската федерация в Украйна на 24 февруари 2022 година той стана един от водещите военни специалисти в украинските телевизионни канали и в други медии
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР