Украинските сили са напреднали с около 2 км около източния

...
Украинските сили са напреднали с около 2 км около източния
Коментари Харесай

Киев потвърди напредък в Бахмут, но не и начало на настъпление

Украинските сили са напреднали с към 2 км към източния град Бахмут тази седмица, съобщи в петък заместник-министърът на защитата Хана Малиар, представена от " Ройтерс ".

Но тя отхвърли известията за почнала контраатака, които се появиха в четвъртък най-вече от съветски блогъри, и прикани украинците да подценяват това, което тя дефинира като съветска дезинформация за обстановката във и към Бахмут.

Москва също отхвърли информацията за пробив на фронта, заявявайки, че обстановката е под надзор и че боеве се водят сега единствено в Източна Украйна. " Как врагът отразява борбите в Бахмут? (Той) хвали себе си, приказва за хипотетичен триумф и измисля истории за нашето военно командване. В същото време врагът дава погрешна информация за дефицит на оръжие, което евентуално цели да оправдае действителната обстановка ", написа Малиар в приложението за известия " Телеграм ".

Зам.-министърът прибавя, че " врагът не съумя да извърши проектите си; врагът претърпя огромни загуби в жива сила; нашите бранители напреднаха 2 км в бранша на Бахмут и няма загуба на нито една позиция в Бахмут тази седмица ".

 Русия отхвърля украински пробив на фронта Русия отхвърля украински пробив на фронта

Москва гледа на Бахмут като на трамплин за офанзива против други украински градове. Киев съобщи, че поддържането на отбраната на Бахмут разрешава на украинската войска да приготви предстоящо контранастъпление, напомня " Ройтерс ".

В обособена обява в " Телеграм " Малиар по-късно сподели, че съветските офанзиви са посрещнати от отбранителни интервенции и контраатаки, което допуска, че сходни ходове не би трябвало да се смятат за част от огромна украинска контраатака.

" Тази обстановка в действителност продължава на изток от няколко месеца ", написа тя. " Това е! Нищо повече не се случва. "

Президентът Володимир Зеленски сподели в изявление за европейски медии, оповестено в четвъртък, че контранастъплението към момента не е почнало и че Киев се нуждае от още време за подготовка, с цел да подсигурява, че то ще се реализира с по-малко жертви.

 " Трябва ни още време ": Зеленски отсрочва контраофанзивата
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР