Празничният за Плевен 15 май ще започне с Тържествено заседание

...
Празничният за Плевен 15 май ще започне с Тържествено заседание
Коментари Харесай

Плевен празнува 15 май с тържествена сесия, ритуал, концерти и гости

Празничният за Плевен 15 май ще стартира с Тържествено съвещание на Общински съвет – Плевен, в 10:00 часа. Дневният ред на сесията е в две точки - връчване на званието „ Почетен жител на Община Плевен “ на професионалния боксьор Йосиф Панов и връчване на почетен знак на Община Плевен на Станчо Станчев /посмъртно/ за значими достижения в региона на науката и образованието. Тържествената сесия е в Актовата зала на Община Плевен /пл. „ Възраждане “ № 2/.

В 11:00 часа на централния площад „ Възраждане “ ще бъде обещано началото на тържествения обред с присъединяване на гостуващите делегации от побратимените на Плевен градове Плоцк /Полша/, Браила /Румъния/, Битоля /Република Северна Македония/ и Кавадарци /Република Северна Македония/, народни представители от 15 МИР – Плевен, представители на държавната и локална власт, жители и посетители на града.

Поздравителният концерт за плевенчани гостите на града ще стартира в от 11:30 ч. с присъединяване на танцова школа „ Спирит ”.

Празничният 15 май ще продължи с:

16:00 ч. - В кондиция с Ивет Горанова, спортни демонстрации, пл. „ Възраждане ”

17:00 ч. - „ Открий Плевен ”- Приключенска игра по насочване, място Градската градина

18:00 ч. - Арт работилница с детския център „ Стълбичка ”, място Градската градина

18:30 ч. - Официално разкриване на гостуваща галерия „ Личности и събития в българския спорт “, място Регионален исторически музей

20:00 ч. - Концерт на Керана и космонавтите, пл. „ Възраждане ”

21:00 ч. - Концерт на Владимир Михайлов, пл. „ Възраждане ”

22:00 ч. - Светлинно шоу, пл. „ Възраждане ”

Със заповед на кмета на Общината доктор Валентин Христов 15 май е разгласен за неучебен ден за образователните заведения и центровете за поддръжка за личностно развиване на територията на общината.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР