Италианският треньор на мъжкия национален отбор по волейбол Джанлоренцо Бленджини

...
Италианският треньор на мъжкия национален отбор по волейбол Джанлоренцо Бленджини
Коментари Харесай

Джанлоренцо Бленджини: Ние сме в началото на един много дълъг процес

Италианският треньор на мъжкия народен тим по волейбол Джанлоренцо Бленджини записа загуба в неофициалния си дефбют отпред на България.

" Лъвовете " остъпиха с 2:3 (25:22, 19:25, 25:18, 28:30, 13:15) на Естония в контрола, играна в столичната зала “Христо Ботев ”.

" В подобен вид мачове на първо място е значимо да подредим частите от този пъзел, който следва пред нас и да изградим нашата игра. Резултатът е значим, само че персонално за мен е значимо да видя състезателите, разнообразни аспекти от играта им и по какъв начин реагират на напрежение. Колкото до резултата, загубихме..., само че в случай че не използваш опциите и възможностите си, няма по какъв начин да спечелиш ", съобщи след мача Джанлоренцо Бленджини.

Наставникът е удовлетворен от играта на своите ученици.

" Имаше неща, от които съм удовлетворен. Отношението на играта, влагането, желанието за победа. Ние сме в начален стадий. В един подобен мач несъмнено липсват неща, които би трябвало да има един тим, с цел да може да играе и побеждава, както чисто игрово, по този начин и синхрон сред състезателите. На контраофанзива, когато топката би трябвало да се подаде тъкмо и по-късно да се приключи, ни липсва точност. Тези контролни срещи са, с цел да можем да забележим къде са пропуските и върху какво повече би трябвало да се работи, с цел да надграждаме ", добави селекционерът.

Италианецът призна, че пред волейболистите му следва дълъг път, изпълнен с доста труд.

" Ако съдим по резултата, евентуално посоката не е вярната, само че това е в кръга на шегата. Ние сме при започване на един доста дълъг развой. Основното нещо е отношението на състезателите и това ми дава един позитивизъм. Смятам, че посоката е вярна, тъй като виждам тяхното отношение и вложение. Ясно, че пътят е дълъг, само че аз виждам положителни неща, които ме карат да бъда оптимист. Не мога да обещая, че този тим ще стартира внезапно да побеждава. Това, което мога да кажа, че това зависи освен от мен, само че и от състезателите ", добави той.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР