Гигантските слънчеви експлозии на енергия и светлина все още не

...
Гигантските слънчеви експлозии на енергия и светлина все още не
Коментари Харесай

Слънцето излъчва най-голямото си изригване от клас X в слънчевия цикъл, докато официални лица предупреждават, че изблиците от масивни слънчеви петна „все още не са готови“

Гигантските слънчеви детонации на сила и светлина към момента не са завършили. Длъжностни лица споделиха във вторник, че слънцето преди малко е излъчило още едно огромно слънчево изригване – и че то е най-силното до момента в настоящия безоблачен цикъл.

Последното изригване доближи своя връх малко преди 13:00 часа. ET, сподели Центърът за прогнозиране на галактическото време на NOAA, с рейтинг X-клас X8,7. Слънчевите изригвания от клас X са най-силните слънчеви изригвания, които се разказват от НАСА като „ великански детонации на слънцето, които изпращат сила, светлина и високоскоростни частици в космоса “. Центърът сподели, че изригването е било R3 или „ мощно “ изригване, което значи, че може да е предизвикало спиране на високочестотните радиокомуникации в необятна област за към час на осветената от слънцето страна на Земята. Възможно е също по този начин да е предизвикал проблеми с нискочестотния навигационен сигнал за същия интервал от време.

„ Изригвания от подобен мащаб не са чести “, сподели центърът в своя...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР