Ужасната версия, че Боян Петров е убит под връх Шиша

...
Ужасната версия, че Боян Петров е убит под връх Шиша
Коментари Харесай

В интернет плъзна най-ужасната версия за трагедията с Боян Петров! Анонимници наклепаха шерпите! Възможно ли е да са го...

Ужасната версия, че Боян Петров е погубен под връх Шиша Пангма, плъзна в интернет пространството, видя Блиц. Абсурдното изказване  гласи, че двама от шерпите е допустимо да са го затрили!

Все отново неуместната версия стартира да се радва на доста вярващи в нея.

Припомняме, че при невижданата акция в Хималаите преди дни беше открита палатката на Боян - сред Лагер 2 и Лагер 3. Била празна, най-малко по този начин се твърдеше... Сериозният слух гласи, че двамата шерпи в действителност са разкрили българина, само че след спор го умъртвили! Сценарият звучи извънредно, само че осведомени настояват, че ненапълно има логичност. 

Факт е, че шерпите не обичат алпинисти да тръгват солово, било то към Еверест или към някой от другите осемхилядници в Хималаите. Те изкарват прехраната си точно от изкачванията с групите, които ги наемат за експедициите си. Както към този момент стана ясно, Боян Петров обаче е взел решението да нападна самичък Шиша Пангма, отделяйки се от останалите.

" Това е поминикът на шерпите. Бизнесът е огромен и те не желаят отсега нататък соловите изкачвания да се трансформират в традиция. От следващата година към този момент ще бъде напълно наложително всеки планинар да употребява услугите на шерп, за които не се заплаща по никакъв начин малко ", разясниха осведомени.

Другият българин, който от няколко дни е в Хималаите - Атанас Скатов, към този момент разкри пред Блиц, че има спънки по пътя му към Еверест. След връх Чо Ою сливналията желае да изкачи без шерпи и без О2 и Еверест, само че за момента не получава разрешение. " Не желаят да ме пускат без шерп. Правят го от позиция на сигурността, желаят да се подсигурят. За шерпата обаче се заплаща много - към 6 хиляди $ ", сподели Скатов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР