Уимбълдън, четвъртфиналНовак Джокович – Яник Синер 5-7 2-6 6-3 6-2

...
Уимбълдън, четвъртфиналНовак Джокович – Яник Синер 5-7 2-6 6-3 6-2
Коментари Харесай

Джокович обърна Синер от 0-2 сета за полуфинал в Уимбълдън


Уимбълдън, четвъртфинал
Новак Джокович – Яник Синер 5-7 2-6 6-3 6-2 6-2


Новак Джокович завоюва психическата борба с Яник Синер и още веднъж ще играе на полуфинал на Уимбълдън. Топ поставеният изоставаше с два сета, само че в последна сметка победи с 5-7 2-6 6-3 6-2 6-2.

Това е седма победа на Ноле от пасив 0-2 в шампионати от Шлема, като първата идва преди цели 17 години, а последната преди през днешния ден – на финала на Ролан Гарос 2021 против Стефанос Циципас.

Сърбинът стартира мача по приказен метод, като Синер трябваше да се бори за всяка точка. Поведе с 3-0, само че по-късно нещо се пречупи в настоящия първенец.

Нивото на сервиса на Джокович спадна доста, а в играта му се появиха и голям брой непредизвикани неточности. Италианецът се възползва превъзходно – поддържаше напрежението над него с дълбоки и нападателни ретури, като не сваляше темпото в точките нито за миг.

Това докара до фрапантен поврат в първия сет, а след двойна неточност №4 и печеливш ретур на Синер – до резултат 5-7 2-6 в интерес на младия тенисист.

В този миг обаче в представянето и на двамата се появиха промени. Новак понижи грешките и увеличи интензитета, до момента в който противникът му, осъзнал, че е в печеливша позиция, се пречупи и стартира да бърка.

Макар да продължи да се бори до края, Синер не можеше да се опълчи на Джокович, който към този момент диктуваше развиването на дуела и изглеждаше в цялостен надзор над протичащото се на корта.

„Той беше по-добрият състезател за два сета. Излязох, освежих се, отидох до тоалетната, мотивирах се с тирада в огледалото… Понякога в такива условия, в които съвсем нищо положително не се случва за теб на корта, а съперникът ти господства, такива дейности са нужни,“ сподели Джокович след триумфа си.

„Имах шанс да стартира третия сет доста добре – пробих първото подаване и това увеличи увереността ми. Видях съмнения в погледа му и наподобява опита ми на огромната сцена ми оказа помощ да се оправя с тази обстановка.“

На полуфинала той ще срещне Давид Гофен или Камерън Нори.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР