Неврофиброматозата е рядко генетично заболяване, при което тумори се развиват

...
Неврофиброматозата е рядко генетично заболяване, при което тумори се развиват
Коментари Харесай

Какво е неврофиброза и как да разпознаем първите симптоми на болестта?

Неврофиброматозата е рядко генетично заболяване, при което тумори се развиват върху нервните окончания. Болестта визира едно на 2500 деца, а диагностиката за нея се бави, предизвестяват лекари.

Детето беше с киста на мозъка и имаше потребност от незабавно лекуване

Кардиологът Георги Керемдчиев схваща, че щерка му е с неврофиброматоза, когато тя е единствено на шест месеца. Започва циркулиране от доктор на доктор.

„ Ние сме тук в София, и дори сътрудниците разясниха, че имаме шанс, че сме в столицата. Това трансформира напълно живота на един човек “, споделя Георги.  

 След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  Цената на „ знанието “: Минути след началото на матурите bTV получи правилните отговори 3 мин. Цената на „ знанието “: Минути след началото на матурите bTV получи правилните отговори  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Хирург не запомнил компрес в тялото на пациентка, тя умряла 1 мин. Хирург не запомнил компрес в тялото на пациентка, тя умряла  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 3 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Затварят Симеоновския въжен превоз 2 мин. Затварят Симеоновския въжен превоз  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  Цената на „ знанието “: Минути след началото на матурите bTV получи правилните отговори 3 мин. Цената на „ знанието “: Минути след началото на матурите bTV получи правилните отговори  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Хирург не запомнил компрес в тялото на пациентка, тя умряла 1 мин. Хирург не запомнил компрес в тялото на пациентка, тя умряла  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 3 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Затварят Симеоновския въжен превоз 2 мин. Затварят Симеоновския въжен превоз

Според него, не всички лекари са задоволително осведомени за болестта.

Снимка: bTV

„ Аз, да вземем за пример, като кардиолог - не го открих. Така че здравното знание на експертите не е окей. Най-често педиатрите откриват тези първи признаци. Затова експертите поучават да знаем ранните признаци, да вземем за пример характерни петънца с кафеникав цвят “, изяснява още той.

Снимка: bTV

По думите на доктор Иван Чакъров, различен белег, който се демонстрира към първата година, е появяването на доста лунички в подмишниците и по двете ингвинални гънки.

„ Надявам се по-голямата част от тези, които имат потребност, да бъдат ориентирани към клиниките по онкохематология “, споделя още доктор Чакъров.

Според данните разновидността има повече разновидности на шиповия протеин, посредством който вирусът заразява

Георги Керемедчиев поучава околните на засегнатите от болестта също да потърсят помощ.

„ Стресът, на който са подложени тези фамилии е огромен и нескончаем. Което има отрицателен резултат “, разяснява той.

Точна статистика за засегнатите от неврофиброматоза у нас няма, само че се смята, че с нея живеят над 2000 души.

В деня за осведоменост за заболяването здания в 4 града ще бъдат осветени в синьо и зелено.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР