Влизането в средата на 2025 година в еврозоната е възможно,

...
Влизането в средата на 2025 година в еврозоната е възможно,
Коментари Харесай

Хампарцумян: Реалистичната дата за приемането на еврото е началото на 2026 г.

Влизането в средата на 2025 година в еврозоната е допустимо, само че механически ще бъде по-трудно, в сравнение с влизането при започване на годината. Обикновено всички страни, които са влизали, са го правили от 1 януари.

Това съобщи финансистът Левон Хампарцумян в предаването „ РеВизия ” по NOVA NEWS.

Според него е допустимо да бъдем признати и в средата на годината. „ Като виждам последните държавни управления, а и настоящето, нямат необикновен възторг да одобряват еврото. Не демонстрират възторг, в случай че съдим по това, което вършат и метода, по който се държат, макар че заявяват, че това е цел. Най-простото нещо е, че Законът за приемането на еврото механически е подготвен, само че се оказа, че е с по-нисък приоритет от Закона за хазарта. Какво може да си намерения човек, гледайки това нещо – в България или отвън България –

да си намерения, че
хазартът е по-голям от приемането еврозоната ”, запита Хампарцумян.

По думите му, щом ние не бързаме, за какво хората, които ще ни одобряват да бързат – няма причина, сподели финансистът Левон Хампарцумян. 

„ Реалистична дата за приемането на еврото е началото на 2026 година

Ако си осъществим критериите и покажем мотивация, с цел да приемем последните фини настройки, правила и регулации ”, сподели още той.

Относно % на лихвите и народопсихологията на българина да има личен дом, Хампарцумян сподели, че хората, които доста желаят да имат жилища, биха могли да потърсят и политическа поддръжка за това след време.

В България притежанието на лично жилище е съществена цел за основна част от хората.

Зависи парцелът къде се намира, в случай че си го взел за лично ползване, не е доста ужасно, човек си настройва бюджета. Тези, които купуват жилище за инвестиция, може да изгубят доста пари. Не сме покрай алената зона – някакъв страховит провал на пазара на парцели.

В Швейцария ипотеките са 100-годишни, с цел да могат жилищата да са налични за швейцарците. Има строги правила, основали са работеща система.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР