Учените, създали ксеноботи, първите живи роботи в света, казват, че

...
Учените, създали ксеноботи, първите живи роботи в света, казват, че
Коментари Харесай

Ксеноботи – първите живи роботи в света, които ще могат да се възпроизвеждат

„ Учените, основали ксеноботи, първите живи роботи в света, споделят, че формите на живот са „ първите в историята, самовъзпроизвеждащи се живи роботи “.

Първоначално дребните организми бяха показани през 2020 година Роботите бяха съединени от сърдечни и кожни стволови кафези, принадлежащи на африканската жаба с нокти. Те могат да се движат независимо към седмица, преди да останат без сила, самолекуват се и се разпадат по натурален път.

Учени от Университета във Върмонт, Университета Тъфтс и Института Wyss за биологично инженерство към Харвардския университет, разгласиха проучване тази седмица, съгласно което са разкрили нов вид биологична репродукция, друга от всички други известни растителни или скотски типове, съгласно известие за пресата, оповестено от Института Wyss.

„ Хората са мислили от много дълго време, че сме измислили всички способи, по които животът може да се възпроизвежда или репликира. Но това е нещо, което в никакъв случай до момента не е следено “, споделя Дъглас Блекистън, старши академик в Tufts.

Учените споделят, че новото проучване може да бъде от изгода и приложимост в здравната област.

„ Ако знаехме по какъв начин да кажем на сбирки от кафези да вършат това, което желаеме да вършат, в последна сметка това е регенеративна медицина – това е решението за травматични пострадвания, вродени недостатъци, рак и стареене “, споделя доктор Майкъл Левин, един от ръководителите на проучването, прибавя: „ Всички тези разнообразни проблеми са тук, тъй като не знаем по какъв начин да предвидим и направляваме какви групи кафези ще изградят. Ксеноботите са нова платформа за образованието ни. “

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР