Учени от университета Райс работят по иновативна система за лечение

...
Учени от университета Райс работят по иновативна система за лечение
Коментари Харесай

Учени разработват имплант, който лекува рак за 60 дни

Учени от университета Райс работят по новаторска система за лекуване на рак, която може да понижи смъртността от това заболяване с 50%. Проектът е финансиран с 45 млн. $ от Агенцията за напреднали проучвателен планове в опазването на здравето.

Целта на проучването е да се създаде технология за лесното произвеждане а „ сензитивен и радушен имплант “, ориентирана към възстановяване на резултатите от имунотерапията на раковите болести, които нормално са сложни за лекуване.

„ Вместо да привързваме пациентите към болнични кревати, ще използваме минимално инвазивна процедура за имплантиране на малко устройство, което непрестанно ще следи рака и ще поправя дозата на имунотерапията в действително време “, споделя Омид Вейсех, биоинженер в университета Райс.

Имплантът, наименуван „ хибриден молекулярен индустриален регулатор “ (HAMMR), ще работи в „ затворен цикъл “, сходно на инсулиновите помпи за диабетиците. Устройството ще комуникира благодарение на смарт телефон.

Очаква се имплантът да се употребява краткосрочно, унищожавайки раковите кафези единствено за 60 дни.

„ Днешните лечения третират рака като статично заболяване. Нашата технология ще дава данни от туморната среда в действително време, което ще даде опция за създаване на по-ефективни лечения “, съобщи доктор Амир Джазайери от Тексаския университет.

Изследователският екип се състои от специалисти от 20 лаборатории в седем щата. Първото клинично изпитване ще изследва успеваемостта на импланта при рецидиви на рак на яйчниците. Учените се надяват до пет години да стартират клинични изпитвания върху хора.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР